Açıklamada son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştüğü ve yağışla beraber saatte rüzgarın hızı 70-80 km-s kadar çıktığı belirtirken şunlara değinildi; "İstanbul’da sabah 07.00 sıralarında başlayan yağış şehri etkisi altına aldı. Son meteorolojik verilere göre metrekareye 65 kilogram yağış düştü. Yağışla beraber saatte rüzgarın hızı 70-80 km-s kadar çıktı. Yağışlar Silivri, Büyükçekmece, Başakşehir, Üsküdar, Şişli, Fatih, Bakırköy bölgelerinde etkili oldu.”

HASAR BÜYÜK

Kent genelinde etkili olan sağanak yağış Silivri ilçesinde su baskınlarına neden oldu. Yağmur, Silivri’de çok sayıda konut ve arabada hasar oluşmasına neden oldu. Çok sayıda vatandaş, oluşan su birikintileri nedeniyle evlerinden çıkamazken, ilçenin bazı kesimlerinde zemin katlarında su baskını yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, İtfaiye ve Silivri Belediyesi ekipleri, yağmurdan etkilenen vatandaşları kurtarmak için seferber oldu. İstanbul’da en fazla yağmurun yağdığı ilçe olan Silivri’de, bazı ekili alanlar da yağmurdan zarar gördü.

EKİPLER KURTARDI

Silivri’de 2 yaşında kas hastalığı bulunan bir çocuğun solunum cihazı, yağış nedeniyle yaşanan elektrik kesintisiyle durdu. Acil müdahale edilmesi gereken çocuğun yardımına Silivri Belediyesi ekipleri koştu. İhbar üzerine harakete geçen ekipler çocuğa manuel oksijen tüpü yetiştirerek hastahaneye naklini sağladı. Şiddetli yağışın ardından Silivri’de sular altında kalan bir minibüs, itfaiye ekiplerince halatlar yardımıyla kurtarıldı. Silivri Büyükkılıçlı mevkii de sular altında kaldı. Bölgede sular altında kalan bir minibüs itfaiye ekiplerince kurtarıldı. İtfaiye ekiplerinin halatlar yarımıyla ulaştığı minibüs ekiplerin uzun uğraşları sonucunda halatlarla çekilerek kurtarıldı. Şiddetli yağışın etkisi ile meydana gelen su baskınları sonrası Silivri’de denize karışan sel suları denizin rengini çamura buladı.