İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, iki farklı seviye için kodlama eğitimini 13 Mart’ta başlatacağını duyurdu. Kolejin Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmenleri tarafından verilecek eğitimlerde; yeni başlayacaklar için ‘DogaTech Kodlama Eğitimi’ programlama bilgisi olanlar için ise DogaTech Riders eğitimi verileceği bildirildi. Yapılan açıklamada, “DogaTech Riders, bir online kurs ve programlama yeteneğini, robotlarla geleceğin dünyasına taşıyor. Programlama ve robotikte yeteneği olan herkese açık. Python, robotik, matematik ve fizik içeriklerinden oluşuyor. Programlama bilgisi temeli olan, kendisini Python programlama dilinde ve robotik dünyasında geliştirmek isteyen katılımcılar; 15 haftalık eğitimle robotik dünyasına da giriş yapacaklar” denildi.
Açıklamanın devamında, “7-16 yaş arasındaki çocuklara oyunlaştırma ile kodlama öğretmeyi amaçlayan eğitim programı, Kodris platformu üzerinden yapılacak ve toplam 15 hafta sürecek. Online eğitimleri tamamlayan herkes İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji ve Kodris onaylı başarı sertifikası almaya hak kazanacak” ifadeleri yer aldı.
Eğitim tamamlandığında online bir robot yarışmasının yapılacağı bilgisinin yer aldığı açıklamada, “Eğitime katılım gösteren herkese İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji ve Acrome Robotics onaylı başarı sertifikası verilecek. DogaTech Kodlama Eğitimi ile, ilkokul öğrencileri blok tabanlı, ortaokul öğrencileri ise Python programlama dilini öğrenme şansı bulacak” denildi.