Hayvanları Koruma Haftası'nı geride bıraktığımız şu günlerde, peş peşe hayvan ölümü haberleri gelmeye devam ediyor. 6 Ekim tarihinde manşetimize taşıdığımız, Sarıyer'de gerçekleşen hayvan ölümlerine bir yenisi daha eklendi. Sarıyer'e bağlı Yeniköy Mahallesi Albay Osman Sokak'ta gerçekleşen vahşette 6 kedi, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce zehirlendi.

Kedilerden ikisi çevre sakinleri tarafından, hastaneye yetiştirilerek tedavi altına alınırken, kalan 4 kedinin ise zehirlendikten sonra felç geçirerek hayatını kaybettikleri öğrenildi. Çevredeki vatandaşlar, kedilerin Filipinliler tarafından yenmek amacıyla zehirlendiklerini iddia etti. 

Sadece kuduz vakasına bakıyorlar

Şişli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün olayla ilgili bölgede inceleme başlattığı öğrenildi. Zehirlenme şüphesiyle hayatını kaybeden hayvanlar için  incelemelerde bulunan, Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü'nün yaşanan ekonomik krizden dolayı sadece kuduz teşhisi ile ölen hayvanlara inceleme yaptığı iddiası ortaya atıldı. İddia ile ilgili kurumdan henüz bir açıklama yapılmadı. Kurumun bir kedinin incelenebilmesi için 600 TL ücret talep ettiği öğrenildi. 

Sibel GÜLERSÖYLER