Bunaltan sıcaklardan kaçarak serinlemek isteyen vatandaşlar ölüme meydan okuyor. Sarıyer'in Karadeniz'e kıyı Kısırkaya sahillerinde, "Denize Girmek Yasaktır" tabelasına aldırmadan denize giren çok sayıda vatandaş, akşam olunca çevreyi çöplüğe çevirip evlerine dönüyor. Bugüne kadar çok sayıda kişinin boğulduğu Kısırkaya'daki sahiller, İstanbullu'nun akınına uğramaya devam ediyor. Denize girmenin çok tehlikeli olduğu noktalarda denize akın eden vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Denize girilmesi tehlikeli ve yasaktır" şeklindeki uyarı tabelasına kimse aldırış etmedi.
Tehlike uyarılarına rağmen İstanbullular plaj niteliği olmayan Kısırkaya'dan vazgeçmiyor. Hal böyle olunca da sahil şeridinin çöpünü temizlemek, yetki sahasında olmasa da Sarıyer Belediyesi'ne kalıyor.

İBB'DEN CANKURTARAN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bölgeye denize girmenin tehlikeli olduğunu belirten çok sayıda uyarı tabelası koydu ancak daha önce çok sayıda boğulma vakası yaşandığı için bölgede cankurtaran görevlendirmek zorunda kaldı. Yasak bölgede denize giren vatandaşların, zaman zaman cankurtaranların uyarılarını da dinlemeyerek hayatlarını tehlikeye atması ise tepki çekti. 

Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından gün içerisinde çöpler toplanmasına rağmen, akşam olduğunda kıyı şeridi kilolarca plastik ve cam ambalaj atığı, evsel atıkla kaplanıyor. Kumsala yakın ormanlık arazide yaşayan sahipsiz hayvanlar da, bırakılan atıklardan beslenmek için yaz aylarında sahil şeridinde çoğalıyor.

Erhan Özkul