Eczacıbaşı VitrA’yla karşılaştığı final serisinde 2-1 geriye düşmesine karşın üst üste 2 maçı kazanarak seriyi 3-2’ye getiren ve Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nde şampiyonluğa uzanan Vakıfbank, medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kulüp Başkanı Osman Demren, Antrenör Giovanni Giudietti ve Kaptan Gözde Kırdar, soruları yanıtladı. 32 yıllık genç bir kulüp olduklarını söyleyen Başkan Osman Demren, “32 yıllık genç bir kulübüz. Büyümeye devam ediyoruz. Bu 32 yıla çok büyük başarılar sığdırdık. Bu süreç içinde son 5 yılda 14 kupa sığdırdık. Son 5 finalimizi de kazandık. İnşallah 6. finalimizi hafta sonunda kazanacağız. Kolay olmadığını biliyoruz. Şampiyonluktan dolayı teşekkür ediyoruz oyuncularımıza. Başarıya değer katan en önemli husus rakibinizdir. Çok güçlü bir ligde şampiyon olmak çok değerli. Uzun yıllardır yaşanmayan bir seriye yaşandı Eczacıbaşı’yla. Bu maçları kaybettiğimiz zaman bile zevkli oluyor. Ahlakın, rekabetin ve kalitenin en üst seviyede olduğu maçlar yaşadık. Bizimle eşit seviyede bir takım olması, ayrı bir değer kattı bu kupaya. Onlar da kazanabilirdi. Eczacıbaşı’nı ayrıca tebrik etmek gerekiyor burada. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

'VAKIFBANK BÜYÜK BİR AİLE'

Eczacıbaşı’nın çok önemli bir rakip olduğunun altını çizen Başkan Osman Demren, “Vakıfbank büyük bir aile. Bankamız yönetiminden buradaki en alt düzeydeki arkadaşımıza kadar herkesin büyük katkısı var. Birlikte hareket edebiliyorsak şampiyon olabiliyoruz. Türk voleybol tarihinin, kendi kulüp tarihimizin en değerli oyuncusunu, en değerli insanını bu şampiyonluklarla uğurluyor olmanın gururunu yaşıyoruz. İnşallah Avrupa’da da başarılı olacağız. Vakıfbank bunu hak ediyor ama Gözde de bunu ayrıca hak ediyor. Koçumuz, oyuncularımız, emek harcayan bütün arkadaşlarımız, herkesin aynı değerde olduğunu bilerek çalışmalarını yürüttüler. Burada herkes aynı değerde. Böyle olunca başarı geliyor. Böyle bir rakibe karşı bu direnci gösterip kazanabilmek ancak Vakıfbank’ın gösterebileceği bir başarıydı. Genç oyuncularımız da şans buldu. Yıl içindeki çalışmalarımızda hocamız, gençlerin çok güçlü geldiğini ifade etmişti. Altyapımızdan yetişen Beyza’yı da kutluyorum. Sezon başında Eczacıbaşı’nı tercih etmişti ve kendisini tebrik ediyorum” açıklamasını yaptı.

'İSTİKRARI HEDEFLİYORUZ'

Kendileri için önemli olanın toptan fayda olduğunu ifade eden Demren, “Bunu sağlarken kaliteli ve istikrarlı olmayı hedefliyoruz. Buna da devam edeceğiz. Hafta sonunda Şampiyonlar Ligi finalimiz var. Takımlar ve milli takım düzeyinde Türkiye’yi en iyi temsil eden spor voleybol. Burada da açık ara en başarılı takım Vakıfbank. Cumartesi ve pazar günü Romanya’daki maçların ardından ülkemize Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu hediye etmek istiyoruz. Daha önceleri finallerde kaybettiğimiz de oldu. Bakü’de, İtalya’da kaybettik. Sonuna kadar direnip vazgeçmeden direnip ülkemize bu önemli kupayı da hediye etmek istiyoruz. Sporda asıl olanın sadece kazanmak olmadığını biliyoruz. Her alanda ülkemize nasıl değer katacağımızı düşünüyoruz. Buralarda başarılı olduğumuzu görmekten dolayı da çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.