Rizeli gençler, sıradışı bir faaliyete daha imza attı. Beykoz Çavuşbaşı'nda faaliyet gösteren Rize Kalkandere Yumurta Tepeköyü Derneği gençleri, Beykoz'da sahur yaptıktan sonra iftarı memleketlerinde yapmak için uçağa atlayarak Rize'nin yolunu tuttu. Beykoz Çavuşbaşı Yumurtatepe Köyü Derneği Gençlik Kolları Ramazan ayında bir çılgınlığa imza attı. Sahuru İstanbul'da yapan Rizeli gençler aynı gün uçağa binerek memleketlerine giderek iftar sofrası kurdu. 

ÇOĞU AKRABA

Dostbeykoz'un haberine göre, başkanlığını eski meclis üyesi Cemal Yavuz'un yapmış olduğu Rize Kalkandere Yumurtatepe Köyü Derneği üyelerinin Çamlıkbahçe Restaurant'ta bir araya geldikleri iftar yemeğinde almış oldukları karar, Rizelilerin çılgınlığını bir kez daha gözler önüne serdi.
İftarda almış oldukları karar gereği, Başkanlığını Sedat Yavuz'un yapmış olduğu 25 kişilik gençlik kolları grubu İstanbul'da sahur yaptıktan sonra, yüzde 90'ı akraba olan köylerine giderek aynı gün iftar sofrası kurdu.

TERAVİH KÖYDE

Yavuz, Uzlaş ve Demirtaş ailelerinden oluşan Yumurtatepe Köyü'ne giden gençler, yine köylülerin desteğiyle çay alım yerinde 250 kişilik iftar sofrası kurdu… Beykoz'da da ağırlıklı olarak Çavuşbaşı, Kavacık, Paşabahçe ve Akbaba da ikamet eden yaklaşık 4 bin seçmenli Yumurtatepeliler,  köylerindeki çay alım yerinde iftar yaptıktan sonra, yine köy camisinde teravih namazı kıldı.

SAHUR RİZE'DE

Namazın ardından köy kahvesinde köylüleriyle hasret gideren Beykozlu gençler, sahur yemeğini de köylerinde hemşerileriyle birlikte yedi. Oradan Rize Merkez'e inen gençler aynı gün uçakla İstanbul'a geri döndü.
Sedat Yavuz'un Başkanı olduğu Kalkandere Yumurtatepe Köyü Derneği gençlik kolları üyeleri ramazan ayı boyunca bir araya gelerek çeşitli etkinlikler yaptı. Aynı gün İstanbul'da sahur ve Rize'de iftar programı gençlerin en çılgın aktivitesi olarak tarih deki yerini aldı.

CAMİDE HALK SOFRASI

Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi Çiftehavuzlar Fetihtepe Camii İmamhatibi Turgay Şalambar, Rizeliler Derneği'nin sponsorluğunda verdiği iftarda Rizelileri biraya getirdi. Yaklaşık iki yüz dolayında mahallelinin katılmış olduğu iftar yemeğinde çok sayıda bürokrat ve siyasetçi de yer aldı.

Beykoz Müftüsü Ali Efe, Beykoz devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Süleyman Erdoğdu, AK Parti Milletvekili adayı Coşkun Koç gibi isimlerin yanı sıra, TFF Genel Sekreteri Mustafa Baltacı, TSE Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, Ağır Ceza Hâkimi Maksut Karakulak, Yazar Osman Azman ve Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız ve Yönetimi de iftar yemeğinde hazır bulundu.

ELLERİYLE İKRAM ETTİ

Tamamen komşuluk kültürünün ve samimiyetin hayat bulduğu iftar yemeğinin duasını Turgay Şalambar yaparken, Beykoz Müftüsü Ali Efe'de ramazanın önemine yönelik bir konuşma yaptı. Konuklara da kısa kısa söz verilen yemekte, dostluk ve vefa ön plana çıkarken, hatip Şalambar davetine icabet eden tüm dostlarına teşekkür etti.

Şalambar iftar sofrasında konuklarına kendi elleriyle yemek ikram etti.

'BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN'

Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız, dernek olarak yüksek istişare kuruluna vermiş oldukları yemeğe Başlantı Turizmin sahibi Ekrem Başlantı'nın sponsor olduğunu, kendilerinin de Rizeliler Derneği olarak, Turgay Şalambar'ın davetiyle Çiftehavuzlar Fetihtepe Camii'nin önünde halk sofrası kurduklarını söyledi. Başkan Akyıldız, "Allah birlik beraberliğimizi daim etsin. Rizeliler olarak birlik, beraberliği pekiştirmek amacıyla Ramazan ayının feyzinden bereketinden yararlanmaya çalışıyoruz" dedi.

Fethi Kalkan