İstanbul'un üzerinden geçtiği iddia edilen radyon yüklü bulutlara ilişkin açıklama yapan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu yetkilisi, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile temas hâlinde olduklarını, Avrupa’da ölçümlerin yapıldığını ve geçtiğimiz aylarda konu hakkında bilgilendirildiklerini açıkladı. Yetkili, rakamların şu anki ölçümlerde düşük seviyede olduğunu ve insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmadığını kaydetti.

'HERHANGİ BİR BULGUYA RASTLANMADI' 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları  ise, “Rüzgarların yönü gün aşırı değişir. O günkü hava şartlarına göre kutuplardan bile Türkiye üzerine rüzgar gelebilir. Sızıntının olduğu günü bilemiyoruz. Nükleer bir sızıntı olduysa bile Türkiye’de tehlikeli bir durum yok. Şu anda yapılan ölçümlerde herhangi bir bulguya rastlanmadı” dedi.

UYSAL'A SORULDU

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP Meclis Üyesi Berke Merter, İstanbul’un üzerinden geçtiği iddia edilen radyasyon bulutları ile ilgili olarak verdiği önergede, İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a, “İstanbul için şu an herhangi bir tehlike söz konusu mudur?” sorusunu yöneltti.