Son dönemlerde artan çocuk istismarı, kadına şiddet ve istismar olaylarına karşı bir araya gelen 300 bisikletli, “İstismara Dur” demek için pedal çevirdi. Büyükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla, Büyükçekmece Bisiklet Kulübü, Bisiklet Akademisi, Ali Hür Yılmaz Bisiklet İhtisas Kulübü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe çevre il ve ilçelerden de çok sayıda bisikletçi destek verdi. Mimaroba’da toplanan 300 bisikletli istismar vakalarına dikkat çekmek ve toplum vicdanını harekete geçirmek için Büyükçekmece’de pedal çevirdi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün de katıldığı etkinlikte bisikletçiler “İstismara Dur De” “Tacize Hayır De” sloganları attı.

'EYLEMLER SÜRECEK'

İstismarın karşısında durmaya devam edeceğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece Belediyesinin önündeyiz, bugün bu pazar gününde Büyükçekmece ve çevre ilçelerimizin halkı ile çok önemli bir konuya dikkat çekmek için birlikteyiz. Kadına ve çocuğa istismara şiddete karşı alacağımız tedbirler ne ise devlet olarak millet olarak bunu alalım diyoruz. Kadına şiddet, çocuğa istismar bu Müslüman Türk milletine hiçbir şekilde yakışmıyor. Bu cehaleti yenene kadar farkındalık eylemlerimiz devam edecektir” dedi.

PEDALLAR DURMADI

İstismara dur demek için pedal çeviren Büyükçekmece Bisiklet Kulübü üyesi Umur Durman ise, “Ülkemizin güzelliklerle meşgul olması gerekirken, son dönemde her gün çocuk kadın ve hayvan istismar vakalarıyla ülke gündemimizde olması göz ardı edilemez. Bu duruma duyarsız kalamazdık. Memleket meselelerine duyarlı ve sorumlu tavır göstermenin, Sivil Toplum Kuruluşlarının görevi olduğunun bilinciyle biz başta Büyükçekmece Bisikletler Kulübü olarak istismar olaylarının son bulması için yetkilileri harekete geçirecek, kamuoyu baskısı oluşturulması ve toplum vicdanının harekete geçirilmesi amacıyla burada bir araya geldik. Çocukların, kadınların ve tüm canlıların kötü niyetli bireylerden arındırılması istismar suçu işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılması için gerekli hukuki düzenlemelerin yapılmadı ve daha önemlisi eğitim planlamalarının yapılarak vakit kaybetmeden uygulamaya geçirilmesini yetkililerden bekliyoruz. Her türlü istismarın toplumumuzdan yok edilmesi için üzerimize düşecek her göreve hazırız” diye konuştu.