MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, koronavirüs döneminde uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin en büyük destekçileri olan veliler için yeni bir kurs paketini hayata geçirecek. 15 kurs programından oluşan 'Pandemi Döneminde Veli Eğitimi' paketi, uzaktan eğitim yolculuğunda öğrenciye bilen, yönlendiren ve tamamlayıcı bir unsur olarak yardım eden ve yanında olan velilerin beklentileri ve istekleri de düşünülerek hazırlandı. Pakette bulunan 14 yaygın eğitim kurs programı yeni oluşturulurken, 'Pandemi Döneminde Hijyen Kuralları Kurs Programı' da güncellenerek pakete eklendi. Veli eğitiminde ilk dersi yarın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verecek.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, Twitter hesabından konuya ilişkin videolu paylaşımda bulundu. Videoda paketin içeriğinin, velilerin eğitimini desteklemek, karşılaşabilecekleri olası sorunlarla mücadele güçlerini artırabilmek için sağlıklı iletişim, zaman yönetimi ve rehberlik konularında yaygın eğitim programlarından oluştuğu belirtildi. Pakette pandemi döneminde çocukla iletişim, evde eğitici oyun etkinlikleri, özbakım becerileri, sağlıklı beslenme, öğretmenle iletişim, verimli ders çalışma teknikleri, zaman yönetimi, eğitimde sosyal etkileşim, aile içi iletişim, uzaktan eğitim okur yazarlığı, uzaktan eba okur yazarlığı ve uzaktan din eğitimi kurs programları yer alıyor.

Velilerin kurs programlarına etkin katılımını gerçekleştirebilmek için kurs süreleri 8 ders saati olarak planlandı. Söz konusu yaygın eğitim kurs programları 'e-Yaygın' sistemine tanımlanırken, tüm hayat boyu öğrenme kurumlarında da uygulamaya açıldı. Hazırlanan kurs programlarıyla pandemi döneminde velilerde yaşam boyu öğrenme bilinci oluşturma, bu bilinci geliştirme, zamanı iyi kullanma ve yönetme, hastalıklarla mücadele ve korunma, sağlıklı olmayı teşvik edecek ve sürdürecek şekilde bilgiye erişme, aile içindeki iletişimin şeklini ve yönünü belirleme konularında farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.