Son yıllarda her köşesinde inşaatların yükseldiği ve adeta şantiye alanına dönen Başakşehir'de, özensiz yapılaşma insan sağlığını tehdit ediyor. Güvercintepe Mahallesi'nde bölgeye elektrik dağıtan trafo, okul bahçesi ile çocuk parkının hemen bitişiğine yapılmış. Her gün binlerce çocuk, elektrik trafosunun çevresinde oyun oynayarak zaman geçirirken, içerisinde bulundukları tehlikenin farkında bile değil.

PARKLAR ZATEN SINIRLI 

Birkaç yıl önce ineklerin, koyunların otladığı Başakşehir'in birçok köşesi, şantiye alanına döndü. İmar verilen bölgelerde inşaatlar hızla yükselirken, vatandaşın yaşam alanı daralıyor, çocuklar ise artık eskisi gibi oynayacak boş alan bulamıyor. Çocuklara ayrılan alanlarda ise özensizliğin ve umursamazlığın getirdiği tehlikeler boy gösteriyor. Başakşehir Belediyesi'nin son dönemde imar verdiği Güvercintepe Mahallesi de, inşaatların hızla yükseldiği bölgelerden bir tanesi.

OYUN ALANINA TRAFO

Güvercintepe'de bulunan Mahmut Şevket Zırh İlköğretim Okulu'nun bahçesi ile, çevredeki tek çocuk parkının birleştiği sınıra yapılan elektrik dağıtım trafosu görenleri şaşırtıyor. Okula gelen binlerce çocuk ile çocuk parkına gelen çocukları tehdit eden trafonun, neden okul bahçesine yapıldığı ise bilinmiyor. Üzerinde "dikkat ölüm tehlikesi" uyarısı bulunan elektrik trafosunun çocukların tek oyun alanlarıyla iç içe olması vatandaşların tepkisini çekiyor. Okulun bahçesi gibi, 2 salıncak 1 kaydıraktan oluşan çocuk parkının zemini de betondan yapılmış. 

PARKTA HAFRİYAT ATIĞI

Çevrede oturanlar, çocuklarının oyun oynaması için yapılan 2 salıncak, 1 kaydıraktan oluşan parkın bir bölümünün beton, diğer bölümünün ise toz toprak olduğunu belirterek "Beton bölümde düşen çocuklar yaralanıyor. Toprak olan bölüm ise bakımsız olduğu için sürekli olarak toz veya çamur içerisinde" diyor. Parkın zeminine çocukların güvenliği için kauçuk döşenmesi için belediyeye telefonla başvurduğunu belirten bir mahalle sakini, "Aylar oldu, çocuklarımız hala tozun içinde oynuyor. Artık bir çözüm bulunsun" diyor. Parkta tek bir ağacın bulunmaması ise ayrı bir sorun.

Çocuklarının, okul bahçesinde de, çocuk parkında da yüksek voltaj barındıran elektrik trafosunun yakınında oynamak zorunda kaldığını belirten mahalle sakinleri, "Belediye imar planını yaparken, her karış araziyi değerlendirmek için elektrik trafosunu parkın ve okulun tam arasına koymuş. Çocuklarımızın hayatını umursayan yok" diyerek tepki gösteriyor.

OKUL ÇEVRESİ ŞANTİYE

Çocukların okul güzergahında bulunan 5 inşaat ise çevresinde hiçbir koruyucu önlem olmadan yükselmeye devam ediyor. Mahmut Şevket İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören çocukların okula gelip giderken hiç bir tedbirin alınmadığı inşaat alanlarından büyük tehlike altında geçtiğini söyleyen vatandaşlar, "Normalde inşaatların çevresinin kapatılması gerekiyor. Ama burada isteyen istediği gibi inşaat yapıyor. Çocuklarımız bir inşaat çukuruna düşecek diye çok korkuyoruz" diyor. 

Çocuklar, çevresindeki inşaatların gürültüsü altında okulda ders yapmaya çalışıyor. 

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER