Çekmeköy Belediyesi'nin 15 Temmuz darbe girişimini konu alan fotoğraf ve karikatür sergisi Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Park'ında açıldı. 66 fotoğraf ve 49 karikatürden oluşan sergi 16 Temmuz Pazar Günü'ne kadar açık olacak. Vatandaşlar sergi alanında bulunan anı defterine15 Temmuz Darbesi ile ilgili duygu ve düşüncülerini yazabilecekler. Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı girişindeki serginin açılış törenine Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

DİMDİK DURDUK

Sergide selamlama konuşması yapan AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı "Bu ülkenin yüzyıllık kazanımlarının, demokrasi kültürünün varlık ve yokluk savaşına girmiştik. Allah şükür ki; bu ülkeye diz çöktürmek, bu ülkeyi birilerine peşkeş çekmek, kendilerine verilen emir doğrultusunda milletin silahını millete doğrultanların karşısında dimdik durduk ve bugün yine ayaktayız. Darbe girişiminin üstünden 1 yıl geçti, o geceyi unutmamak ve unutturmamak adına mücadele etmeye devam edeceğiz. 15 Temmuz gecesi şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun ömürler diliyorum. İnşallah onların mirasına sahip çıkacağız," dedi.

UNUTTURMAMALIYIZ

Sergi açılışına katılan vatandaşları selamlayan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz "Biz insan olarak unutmaya çok meyilliyiz, onun için unutmamak ve unutturmamak için etkinlikler yapmamız lazım. İşte bunlardan bir tanesi de bizim sergimiz. O gece şehit düşen kardeşlerimizden, tankların önüne yatan gazi kardeşlerimizden, onları yetiştiren anne babalarımızdan ve can siparane direnen vatandaşlarımızdan rabbim razı olsun. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. İnşallah ülkemiz bir daha böyle bir olay yaşamaz. Şunuda belirtmek istiyorum, arife günü bu ülke için yine bir şehidimiz vardı, doğma büyüme Çekmeköylü bir üsteğmen Arif Kalafat,  Bingöl'de şehit oldu. Toplamda 180 dönümlük bir park burası Çekmeköy'de neredeyse insanımızın tamamının geldiği bu parkın ismini inşallah Cuma akşamı Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı olarak değiştireceğiz.  Çekmeköylü olan çok değerli şehidimizin ailesi de aldığımız bu karara memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. " dedi.

HEP BİRLİKTE YAZDIK

Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız "Bu güzel törenin hayırlar güzellikler getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Tabii şu anda güneş altında yanıyoruz ama bir güneş altında yanmak bayrağımızı, ezanımızı kuranımızı savunamadık diye cehennem ateşinde yanmaktan çok daha evladır. Çok şükür biz şimdi güneş altında yanıyoruz ama İnşallah bayrağımızı ezanımızı Kuranımızı savunduk. Rabbimizin rızası uğrunda memleketimizi demokrasimizi güzel noktalara getirmek için hep birlikte gayret gösterdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğündeki direnişi gösteren şanlı sayfayı kanlı bir şekilde başlayan ama sonu şanlı bir şekilde biten sayfayı hep birlikte yazdık. İnsanlar 'Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür' derler. Zaman geçtiğinde sıkıntıları unutabiliyoruz onları hatırlamak geçmişimizi hatırlamak geleceğe güvenle bakmak için çok önemli. Biz de bugün bu hafta Belediyemiz, Garnizon Komutanlığımız bütün kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte bir dizi etkinlikler planladık. Bu şekilde insanlarımızın yeniden özellikle gelecek nesillere bu sıkıntıların nasıl aşıldığını anlama, anlatma uğruna, geleceğimize daha güvende bakma uğruna şu anda da huzurunda olduğumuz parkta bu etkinliklerden bir tanesini gerçekleştiriyoruz" dedi.