Günde 1 milyona yakın İstanbullunun kullandığı metrobüs istasyonlarına ulaşan üst geçitler tehlike saçıyor. Asansörü bulunmayan, bulunsa dahi çalışmayan istasyon üst geçitlerini kullanmak isteyen vatandaşlar, büyük zorluk çekiyor. Tutunacak korkulukları hasarlı olan, merdivenleri deforme olan ve yürüdükçe sallanan üst geçitler, özellikle engelli ve bebek arabalı vatandaşlar için bir işkenceye dönüşüyor. Köklü bir çözüm bulunabilmesi için hakkında sayısız eylem yapılan, meclise soru önergeleri verilen metrobüs istasyonları her gün farklı bir durakta sıkıntı yaratmaya devam ediyor. 

ENGELLİYE YASAK

Küçükçekmece Metrobüs İstasyonu da yenilenmeyen üst geçitlerden bir tanesi. Asansör olmayan metrobüs üst geçidinde, engelliler için rampa da bulunmuyor. Engelli vatandaşlar yanında bebek arabası bulunanlar ile yaşlılar, istasyona büyük güçlükle ulaşabiliyor. Metrobüs üst geçidi yıllar önce yapıldığı için ağır hasarlı durumda. 

TEHLİKELİ BOŞLUKLAR

Merdivenlerinde de tutunacak alanların yer yer kırık olduğu tespit edilen istasyonda, vatandaşlar inerken ve çıkarken büyük korku yaşıyor. Merdiven aralarındaki boşlukların küçük bir çocuğun rahatlıkla düşebileceği kadar geniş olması da dikkatlerden kaçmıyor. Merdivenleri bitirdikten sonra yürüme yolunda ise vatandaşları deforme olmuş bir yol bekliyor. Özellikle yağmurlu günlerde boşluklara dolan sular, vatandaşların rahatlıkla yürümesini engelliyor. İstayonda yürüyen merdiven de bulunmuyor.

SEL SULARI AKIYOR

Şirinevler Metrobüs durağına yeni yapılan üst geçitte de sorunlar bitmiyor. Üst geçitten Metrobüs'e inen rampa, yağmurlu havalarda adeta bir dereyi andırıyor ve vatandaşlar akan suların içinden yürümek zorunda kalıyor. Üst geçitte yağmur suyunu engelleyecek herhangi bir muhafaza bulunmadığı için yağmur suyu önce geçitte birikiyor, ardından Metrobüs istasyonuna inen rampadan aşağıya doğru akmaya başlıyor. 

SORU ÖNERİLERİ CEVAPSIZ KALDI

Son olarak, TÜYAP Kitap Fuarı'nın bulunduğu Beylikdüzü Son Durak Metrobüs İstasyonu yaşanan izdihama dayanamamış ve vatandaşlar saatlerce metrobüs üst geçidinde mahsur kalmıştı. Kalan vatandaşlar da canlarını tehlikeye atarak karşıdan karşıya geçmeye çalışmışlar bir süre sonra ise trafik polisleri yolu iki taraflı kapatarak vatandaşların can güvenliğini sağlamaya çalışmıştı. Üst geçitte ezilme tehlikesinin yanı sıra bir de çökme tehlikesi yaşanan istasyonda konu ile ilgili İBB Meclis Üyesi Berke Merter meclise soru önergesi vermesine rağmen henüz köklü bir çözüm bulunamadığı öğrenildi.,

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER