İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, 'Her yere metro' sloganıyla yapmış olduğu çalışmalar,  İstanbul'un dört bir yanının demir ağlarla çevrilmesine olanak sağladı. Milyarlarca lira harcanarak yapılan istasyonlar, İstanbul trafiğini büyük ölçüde rahatlatırken, çoğu istasyonunda çıkan arızalar ise vatandaşları canından bezdiriyor.  Son olarak, 2013 yılında açılışı gerçekleşen M3 Kirazlı Başakşehir/Metrokent hattının su sızdırdığı ortaya çıktı. 

DUVARDAN AKIYOR

Kirazlı İstasyonu'nda çekilen görüntülerde, duvardan raylara doğru suyun aktığı görülüyor. Vatandaşlar, bu manzarayı sık sık gördüklerini ve durumdan tedirgin olduklarını söylüyor. Günde 70 bin yolcuya hizmet veren istasyon için, vatandaşlar köklü bir çözüm bekliyor. İstasyona girildiğinde ise, ıslanan betondan dolayı yoğun bir rutubet kokusu hissediliyor. 

ŞIP ŞIP TAKSİM 

Günde binlerce yolcunun seyahat ettiği, İstanbul'un sembol mekanlarından birisi olan Taksim Meydanı Metrosu'nda da aynı manzara ile karşılaşan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Tavandan damlayan sudan ıslanmamak için akrobatik hareketlerle kaçan vatandaşlar, ilginç görüntülere neden oldu. M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda bulunan Taksim Meydanı Metrosu'nun günde 480 bin yolcuya hizmet verdiği biliniyor. Binlerce turistin kullandığı istasyon, ülke turizminin imajı açısından da olumsuz bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. 

Vatandaşlar, bakımsızlıktan yakınırken uzmanlar ise, tavandan damlayan suyun izolasyon hatasından kaynaklandığını söylüyor.

SİBEL GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER