Halkalı'nın en merkezi yerindeki trafik ışıkları yayaları çileden çıkarıyor. Araçlara uzun uzun yanan yeşil ışık, yayalara ise sadece 5 saniye yanıyor. Küçükçekmece ilçesi Halkalı Meydanı'nda bulunan, Sabahattin Zaim İETT Durağı'nın alt tarafındaki trafik ışıkları yayalara zor anlar yaşatıyor. 

YAŞLILAR YETİŞEMİYOR

Araçlara uzun uzun yanan yeşil ışık, yayalara gelince ise, 'Şimdi karşıya geçebilirsiniz' anonsundan sonra sadece 5 saniye yanıyor. 1837 numaralı trafik ışığının bu kadar kısa süreli yanması başta engelli ve yaşlı vatandaşlar olmak üzere tüm vatandaşların tehlikeli anlar yaşamasına neden oluyor. Bebek arabası ile karşıdan karşıya geçmek isteyen kadınlar da durumdan şikayet ediyor.

KOŞAN YETİŞİYOR

Trafik ışığının uzun süredir yayalara geçiş için 5 saniye süre tanıdığını aktaran vatandaşlar, "Çoğu zaman yolun karşısına koşarak geçmek zorunda kalıyoruz. Yaşlı olanlarımız, hasta olanlarımız var. Yetkililerin bir an önce bu sorunu çözmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İETT DURAĞI YOK

Halkalı'da yaşayanların bir diğer şikayeti de, İETT otobüslerinin Mehmet Akif Ersoy İ.Ö.O. durağının tabelasının olmaması. İETT durağını gösteren tabelanın yolun tek bir yanında bulunması, diğer yönde durak arayan vatandaşlara zorluk yaşatıyor.

E-5 yönüne gidecek vatandaşlar orada bulunan ve kendisiyle aynı ismi taşıyan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun önünden tabela sayesinde rahatlıkla binerken, Orta Mahalle, Yarımburgaz, Güvercintepe ve Kayaşehir yönüne gidecek olan vatandaşlar, caddenin bu kıyısında İETT durak tabelası olmadığı için durağı bulamıyor.

İETT, bu durumu, 'Araç içi yapılan anonslar sayesinde vatandaşlar istediği yerde inebilir' şeklinde açıklasa da sesli sistemin çalışmadığı ya da ses seviyesinin düşük olduğu araçlarda sorun yaşanıyor. Anonsu duymayan vatandaşlar, durak da olmadığı için inecekleri yeri geçip, bir sonraki durakta inmek zorunda kalıyor. Bu durum, sürücülerle yolcular arasında zaman zaman tartışmalara yolaçıyor. Mehmet Akif Ersoy İ.Ö.O. durağından Orta Mahalle yönüne gitmek için otobüse binecekler ise, durak bulamadığı için rastgele bir yerde bekliyor ve dolayısıyla çoğu kez İETT araçları durmadığı için otobüse binemiyor. 

Vatandaşlar, "Caddenin diğer yönünde uygun bir yere durak tabelası konulur ve araç içi anonsların ses seviyesi denetlenirse çilemiz son bulacak" diyor.

Sibel Gülersöyler