Esenler Belediyesi şehit yakınları ve gazilerini bir araya getirdi. Esenler'de iftarla birlikte açılışı gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda birlik ve beraberlik için iftar sofrası kuruldu.

"Ramazan Birlikte İyiliktir" sloganıyla kardeşlik sofrası kuran Esenler Belediyesi, Eski Metris Kışlası'nın bulunduğu 236 dönümlük alanda tüm şehit yakınları ve gazileri aynı anda oruçlarını açmalarının heyecanını yaşattı. İftar sofrasına katılan onlarca kişi birlikte ezanların okunmasıyla iftarlarını açtı.

'TANK DURSUN DİYE'

İftar programına katılan 15 Temmuz gazisi Mustafa Aras, Atışalanı'nda üzerine çıktıkları tankları durdurmak istediklerini, o anda aklına eşinin bile gelmediğini söyledi. Aras, "15 Temmuz ismini taşıyan parkımızın açılışı bizi onurlandıran ve gururlandıran bir şey. Şehit aileleri ve bizim gibi gaziler var. Hepimiz bir arada huzurlu iftar geçireceğiz. Atışalanı'nda tankların üzerine çıkarak tankı durdurmaya çalıştık. Hainler belindeki silahla vücuduma iki kurşun sıktı. Sırf tank dursun diye çabalıyorduk, hiçbir şey aklımda değildi. İnanın eşimi bile düşünmemiştim'' dedi.
Şehit ve yakınları ile birlikte aynı sofrada olmanın güzelliğini yaşadığını ifade eden Mehmet Tevfik, "15 Temmuz gazi şerefi bana değil oğluma nasip oldu. Durumu anlamak için yaşamak lazım darbe gecesinde oğlum sıcağına anlamadı. Yürüdükçe ayağı ağrımaya başladı. Bütün İslam âleminin bu şekilde birlik ve beraber olmasını diliyorum'' diye konuştu.

'DÜNYAYA GÖSTERDİK'

İftarda Türk milletini gururlandıran ailelerin yakınlarının olduğunu söyleyen, Radyo Ritim sunucu Enes Özdemir, ''Burada gazi ve şehitlerimizin aileleri var. Onlar Ömer Halisdemir gibi kahramanları yetiştirdi. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece nelerin üstesinden gelebileceğimizi 15 Temmuz gecesinde tüm dünyaya gösterdik. Rabbim böyle bir geceyi bir daha yaşatmasın'' ifadesini kullandı.

15 Temmuz gecesi abisi şehit olan bilgi işlem şefi Fuat Özmen, şehit yakınları olarak duygu dolu anlar yaşadığını belirterek, şehit olan abisinin adına iftarın kabul olmasını temelli etti.

'ONLAR OLMASAYDI'

İftarda bir konuşma yapan 15 Temmuz Parkı'nın şehit ve gazilerin kendilerine emaneti olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Burası 15 Temmuz darbe girişiminin aktif icra edildiği kışlalardan bir tanesiydi. 1912'den beri Metris Kışlası olarak kullanılan bölgeyi şu anda 15 Temmuz Şehitler Parkı olarak açtık. İlk etkinliğimizi de 15 Temmuz'da şehit olanlarımızın yakınları ve gazilerimizle beraber burada iftar yapıyoruz. Eğer onlar şehit, gazi olmamış olsalardı bugün biz ne bu parkta oturuyor olacaktık ne de Türkiye'nin nasıl bir ülke olduğunu dahi hayal edemeyeceğimiz bir ortamda yaşıyor olacaktık. Ramazan'ın birliğini, dirliğini ve paylaşımını, tanışma, dayanışma olduğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu kardeşlerimiz bizlere emanet. Biz bu emanetlerimize sahip çıkıyoruz. Çünkü şehitlerimiz ve gazilerimiz bu parkı bize emanet ettiler" diye konuştu.

Fethi Kalkan