İstanbul Bayrampaşa'da bulunan Güzel İşler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, her Cumartesi evsizlere çorba dağıtıyor, onların gönül hanelerine misafir oluyor. Sokakta kalan evsizlere yönelik yaptıkları çalışmalar ile bilinen ve birkaç arkadaşın bir araya gelerek kurduğu Güzel İşler Eğitim ve Yardımlaşma Derneği çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Merkezi Bayrampaşa'da bulunan dernek kimsesizlerin kimsesi olmak için var gücüyle mücadele ediyor. 

SIRADŞ OLUYORUZ

"Amaç iyilikse o zaman dokunulamayana dokunmak, gidilmeyene gidilmek gerekiyor" diyen derneğin aktif gönüllü çalışanlarından Gülal Çelik, her şeyden önce kişinin onurunu zedelememek için oldukça hassas davrandıklarını belirtiyor. 'Paylaşmak, hepimize iyi gelecek' sloganıyla yola çıktıklarını ve bu yol sayesinde bugün pek çok kişiye ulaştıklarını belirten Çelik, "Her hafta Cumartesi günleri saat gece 12 civarı Bayrampaşa ve çevresindeki kimsesizlere çorba dağıtıyoruz. Aramızda gelişen dostluklar sayesinde onların sırdaşı da oluyoruz. En çok üzüldükleri şey ise insanların onları dışlaması" diyor. Çelik, onların yalnızlığa itilmiş ya da kendilerini toplumdan soyutlayarak kendi kabuğuna çekilmiş insanlar olduklarını belirtiyor. 

BAĞIMSIZ DERNEK

Dernek olarak ana ilkelerinin ahlak, bilgi, adalet ve iyiliği yaygınlaştırıp, her türlü çirkin iş, cehalet ve kötülüğü ortadan kaldırma olduğunu belirten Çelik, "İnsan olma sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz" diyor. Çelik, Allah'tan başka hiç kimsenin önünde eğilmemenin en büyük başarı olduğuna inanan, hiçbir cemaat, vakıf ya da siyasi parti ile bağı olmadan güzel işler yapmaya çalışan insanların kurduğu bir dernek olduklarını da sözlerine ekledi.

DUYARLI İNSANLAR

Aynı zamanda Darülaceze'ye de sık sık ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Çelik, herkesin bu ziyaretlere katılabileceğini söylüyor. İnsanların kendilerine sosyal medya üzerinden üzerinden ulaştıklarını ve yardım ettiklerini belirten Çelik duyarlı insanların hâlâ var olduğundan duymuş olduğu mutluluğu dile getiriyor. Kimi hayırseverlerin para kimilerinin de evlerinden yemek getirdiklerini ve kardeşlik ortamında işlerini yürüttüklerini aktaran Çelik, kıyafet yardımı da aldıklarını belirtiyor. Çelik son olarak, hayırseverlere seslenerek, "Onlar açsa siz tok olamazsınız" diyor.

Sibel Gülersöyler