Yunan polisinin ortaya çıkardığı kaçak altın şebekesi, İstanbul Kaçakçılık Şubesi ekiplerini harekete geçirdi. Yunanistan’dan alınan altınları eriterek külçeler halinde İstanbul’da bulunan bazı kuyumcu imalathaneleri ile toptancılara satarak piyasaya sürülen şebeke, Yunan polisine takıldı. Yunan polisi, Selanik ve Atina’dan İstanbul’a sefer düzenleyen otobüslerle nakledilen altınlarla her gün 500 bin Euoluk kaçakçılık yapıldığını tespit etti.

Yunanistan'da polisin Türkiye'ye altın kaçıran bir şebekeyi çökerttiği öğrenildi. Polisin soruşturma raporunda, altınlar gizli bir imalathanede eritilerek külçeler halinde İstanbul'da bulunan bazı döviz satan ofislerle temasa geçilip piyasaya sürüldüğü kaydedildi.

TÜRK POLİSİ BİLGİ İSTEDİ

Şebekenin Yunanistan ayağında 63 kişi gözaltına alındı. İstanbul polisi, Interpol aracılığıyla Yunan polisinden şebekenin Türkiye ayağıyla ilgili bilgi istedi. Polis bu arada, Kapalıçarşı ve çevresinde bulunan bazı altın işleme atölyeleri ile toptancıları mercek altına aldı. Polis, genellikle İran ve Suriye kökenli kuyumcular ile, bu ülke vatandaşlarının altınlarını komisyonla işletenler üzerinde duruyor.