Fatih Sultan Mehmet tarafından kurulan ve yüzyıllar boyunca birçok tarihi olaya şahitlik eden İstanbul Üniversitesi'nin çok özel salonları, Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Kağıthane Şubesi üyelerine açıldı. Ziyarette İstanbul Üniversitesi eğitim görevlilerinden Melda Ağaoğlu ve Iraz Savun ziyaretçilere rehberlik etti. Tarihi rektörlük binası ve içerisinde bulunan Mavi Salon, Pembe Salon, Doktora Salonu gibi öğrencilerin girmesinin yasak olduğu alanlar özel izinle ziyaretçiler için açıldı. Profesörler Evi'nde yemek yiyen ziyaretçiler, son olarak Süleymaniye Cami'sini de gezerek, programı tamamladı.

İSMİNİ ATATÜRK VERDİ

TYSD hakkında bilgiler veren Kağıthane Şube Başkanı Tülay Kesebir, derneğin adının Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından verdiğini ve bu yıl 90. yaşlarını kutladıklarını söyledi. Türkiye genelinde 144 şubesi olan dernek, maddi durumu kötü olan öğrencilere burslar veriyor, köy okullarına kitap, mont, bot gibi yardımlarda bulunuyor. 

İstanbul Üniversitesi'ne yaptıkları gezi sonucunda toplanan yardımlar hakkında bilgi veren Kesebir, "Burada 40 yıl önceki anılarımıza döndük. Bizler için de güzel bir gezi oldu. Buradan elde ettiğimiz yardımları 8 Şubat tarihinde açılışını gerçekleştireceğimiz Okmeydanı'nda bulunan Tülin Manço İlkokulu'nun bahçesine Pervin Zülfikari Özel Eğitim Anaokulu'nun son eksiklerini tamamlamak için kullanacağız. Bize rehberlik eden Melda ve Iraz hocalarıma ve gezimize katılan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim" dedi.

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER