Tarihi Şark Han ticaretin merkezi olan Tahtakale'de, doksanlı yıllarda yerini almış ve bugün hala ününü korumakta. Günde binlerce insanı ağırlayan han, turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Kuruluş tarihi yaklaşık 1995 yılı... Adı o zamanlar Şark Han Ticaret Merkezi. Şimdi Tarihi Şark Han olarak bilinir. Nurettin Güven dükkânını 1996 yılında açmış. Bu dükkânda el emeği, kendi işçiliği tabloları var. Bütün ilgi tablolar üzerine. O da bu durumdan çok memnun olduğunu, bu tablolarla müşterilerini mutlu ettiğini söylüyor. 

YABANCILAR DA GELİYOR

Şark Han hakkında merak ettiğimiz daha çok şey var. 

Toptan ve perakende oluşu en önemli özelliklerinden biri... İthal ve yerli ürünler bir arada bulunur Şark Han'da. Burada Çin'den gelen ürünler de var. Çin'den gelen esnaflar da bulunuyor. 
Burası yurtiçi ve yurtdışı müşterilere sahip bir yer. Özellikle Suriye ve Fas'tan gelen çok müşteri var. Ticaret merkezi olduğu için katılımı yüksek. 5-10 sene önceki kazançların elde edilemediği söylentiler arasında.

HER KESEYE UYGUN

Tahtakale yokuşunu tırmanmak bize önce sabırlı olmayı tattıracak, sonra da Şark Han'ı gezdirecek... 

Burası her yaş grubuna hitap eden bir yer. Uygun fiyatlarda ürünler bulma ihtimalimizin en yüksek olduğu Tarihi Şark Han'ı sizler için araştırdım, gezdim ve gördüm. 
Tarihi Şark Han Pazar günleri kapalı. Çalışma saatleri ise 08.00-18.00 arası. 5 katlı bir yer. 2 asansörü var. Önceden havalandırması bulunmayan bir yermiş daha sonra buraya havalandırma kazandırılmış. Esnaflar da bu durumdan fazlasıyla memnun kalmış tabii. Han da en alt katta mescit, lokanta ve iki tane çay ocağı var. Dinlenmek için güzel ve keyifli yerler. E bir de sohbetin gırla bol olduğu bir yer..

NE ARARSAN VAR

Müşteri neden burayı tercih ediyor derseniz; işte size benden ufak bir mutluluk formülü; Uygun fiyatta en güzel ürünü bulmanın yanı sıra aklınıza dahi gelmeyecek küçük eşyaları hatırlatacak bir yer olması en büyük avantaj. Mutfak eşyaları, hediyelik eşyalar, anahtarlıklar, süs eşyaları aklınıza gelebilecek her şey bu handa mevcut. Alışveriş yaparken unuttuğunuz küçük detayları size bu dükkânlar sergiledikleri şeyler ile hatırlatıyorlar. Eksik kalanı tamamlamanın vakti gelmişse, geçmeden siz de uğrayın derim. 

İrem Merve Kahveci (İAHA)