İstanbul Esenyurt'ta güvenlik güçleri günlük dairelerde son zamanlarda fuhuş, cinayet ve hırsızlık gibi suçların artması sonucu ilçe genelinde 15 ayrı adresteki günlük kiralık eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında  11’i kadın 21 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Aranan evlerde pompalı silahtan, döner bıçağına birçok suç unsuruna rastlandı.

Esenyurt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri son aylarda artan cinayet, fuhuş ve hırsızlık gibi suçların artması üzerine ilçe genelinde günlük olarak kiralanan 15 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Daha önceden teknik ve fiziki takibin tamamlanmasıyla belirlenen adreslerdeki operasyonda aralarında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu 11’i kadın 21 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 2 kişi hakkında arama kararının bulunduğu, diğerlerinin ise fuhuş yaptığı ve fuhuşa aracılık yapma suçundan arandığı öğrenildi.

DAİRE BAŞINA 11 BİN LİRA CEZA!

Evlerde yapılan aramalarda 1 adet pompalı silah, 1 satır, 1 döner bıçağı ve çok sayıda suç unsuru ele geçirildi. Öte yandan baskın yapılan günlük daireleri kontratsız kiraya veren mülk sahipleri hakkında yasal işlem yapılarak daire başına 11 bin lira para cezası kesildi ve daireler mühürlendi.Yabancı uyruklu şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edileceği belirtilirken, diğer şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edileceği öğrenildi