Özellikle pandemi döneminde doğal beslenmeye ağırlık verenler İstanbul'da Çatalca, Şile, Büyükçekmece, Beykoz, Şile gibi ilçelerde tarlaların yolunu tutuyor. Özellikle hafta sonları dalından satış yapılan tarlalar dolup taşıyor. O tarlalardan biri de Çatalca Kabakça'da yer alıyor. Organik sebze tüketmek isteyenler, İstanbul'un her noktasından Kabakça Köyü'ndeki tarlaya gelerek dalından kopardıkları domates, salatalık, biber ve daha pek çok sebze ve meyveyi satın alıyor. Tarlanın sahipleri ise pandemiden önce yalnızca hafta sonu yaşanan yoğunluğun, artık hafta içinde de olduğunu ifade ediyor.  Kabakça'daki tarlaya ailecek sebze toplamaya gelenler oldukça memnun.

"Hiçbir şekilde kimyasal kullanılmıyor"

Ailesi ile Büyükçekmece'den tarlaya gelen Selin Aydın, "Ailecek geliyoruz. Yaklaşık 2 senedir geliyoruz biz zaten buraya. Çocuklarımızla, ailemizle, akrabalarımızla geldiğimiz bir yer. Çok eğleniyoruz, çocuklarımız da toprağı tanıyor. Ekimi, ürünleri tanıyor. Çok eğleniyoruz, çok da sağlıklı besleniyoruz çünkü dalından kopartıyoruz. Hiçbir şekilde kimyasal kullanılmıyor, yeni ilaçlama olduğunda bilgisini de veriyorlar. Biz çok memnunuz" dedi.

"Hastalıktan, hengameden kaçmış oluyoruz"

Gaziosmanpaşa'dan her hafta sebze toplamaya Çatalca'daki tarlaya gelen Serhun Burak Türkeş ise, "Aşağı yukarı iki senedir her hafta gidip geliyoruz. Topraktan, dalından toplamak gayet keyifli ve güzel. İstanbul'da pazarlardan aldığımız meyve sebzenin nasıl üretildiğini bilmiyoruz ama burayı eken kişiler ile hem hoş sohbet ediyoruz, arada ikramları oluyor. Domatesi, patlıcanı, biberi kokusuyla dalından  topluyoruz. Hafta sonu hem hastalık olsun hem de şehirdeki hengameden kaçmış oluyoruz. Toprağa basıyor, negatif enerji atıyoruz" ifadelerini kullandı. 

"Markete göre daha uygun"

Neşet Demirci ise, "Tarlada organik, daha kaliteli ve güzel olduğu için herkese tavsiye ediyorum. Marketten aldığımız fiyatlara göre buradan aldığımız daha uygun" ifadelerini kullandı. 

Dalından koparıp, beğendiklerini alıyorlar

Çatalca Kabakça Köyü'ndeki Tarlayı işleten 47 yaşındaki Gülser Oktay, "Biz 26-27 senedir bu işi yapıyoruz fakat 6 senedir herkes bahçeden kendi topluyor. Müşterilerimiz geliyor, bahçeden istediğini toplayabiliyor. Bahçede bütün yaz sebzelerimiz var. İki senedir de kış sebzesi olarak lahana, karnabahar brokoli falan da ekiyoruz. Müşterilerimiz memnun, dalından koparıp beğendiklerini alıyorlar. Daha evvel hafta sonu daha yoğundu fakat bu sene pandemiden dolayı insanlar daha çok dalından koparmaya özen gösteriyorlar. Hafta arası da yoğunluk olmaya başladı bu sene. Domates ve patlıcan 4 lira; her çeşit biber,  salatalık ve taze fasulye ise 5 lira. Özellikle Zeytinburnu, Yenibosna, Beylikdüzü'nden müşterilerimiz geliyor. Kendileri toplamak için özellikle geliyorlar, çocuklar çok seviyor. Tarlayı dolaşıp, koşup eğleniyorlar" şeklinde konuştu.