Okulların açılmasının ardından yaşanan skandallarla kamuoyunda tartışma konusu olan öğrenci servisleri, yine akıllara durgunluk veren bir olayla gündeme geldi. İstanbul’un merkezi semtlerinden Ataşehir’de polis kontrolünde durdurulan okul servisinin şoförü uyuşturucunun etkisinde ve sabıkalı çıktı. Araçta yapılan aramada ise son yıllarda gençleri adeta esir alan, ailelerin korkulu rüyası sentetik uyuşturucu bonzai bulundu.

AYAKTA ZOR DURDU

Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre Ataşehir’de okul önlerinde uygulama yapan Mobil Okul Timi (MOT), yol kenarında bekleyen okul servisini denetledi. Araçtan indirilen servis şoförünün ayakta bile zor durduğunu gören polis, okul servisinde yaptığı aramada şoför koltuğu üzerinde beyaz kâğıda sarılı 0.1 gram bonzai ele geçirdi. Polis tarafından, uyuşturucu bulundurmak ve kullanmak suçundan kaydı bulunduğu bilgisi verilen 32 yaşındaki okul servisi şoförü Servet G., gözaltına alındı.

Şoför olarak turizm firması tarafından işe alınan Servet G.’nin, firmaya verdiği evrakta sabıkasız göründüğü bildirildi. Daha önce uyuşturucu kullanmak suçundan poliste kaydının bulunduğu öğrenilen Servet G.’nin, mahkûmiyeti bulunmadığı için sabıkasız göründüğü kaydedildi. Bağlı olduğu firma, Servet G.’nin işine son verdi.

VAHİM TABLO

İzmir’de ağustos ayında 3 yaşındaki Alperen’in serviste unutularak havasızlıktan yaşamını yitirmesi sonrasında, gözler okul servislerinde yaşanan sıkıntılara çevrilmiş, hem servislere hem de okullara yönelik güvenlik tedbirleri artırılmıştı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın kurduğu Mobil Okul Timleri, birçok operasyon gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlar, okulların çevresinde çocukları bekleyen tehlikelere ilişkin de ipuçları veriyor:

- Hırsızlık suçundan aranan Hasan G., Esenler’de bir ilkokulun çevresinde 10.40 gram bonzai ile yakalandı.

- Zeytinburnu’nda bir okulun önünde bekleyen İsmail K.’da (36), 0.96 gram kokain maddesi ele geçirildi.

- Avcılar’da bir okulun önünde, Refik Y. isimli şüpheli 3.95 gram bonzai ve 1 adet çalıntı telefon ile yakalandı.

- Fatih’te bir lisenin önündeki aracın torpido gözünden, Glock marka ruhsatsız silah ve 2 adet dolu fişek çıktı.

- MOT polisleri, Avcılar’da bir okulun önünde uyuşturucu satın almak isteyen Erkan D.’yi takibe aldı. Erkan D., bir otomobilden uyuşturucu madde alırken suçüstü yakalandı.