Ramazan Bayramı'nın hafta sonuyla birleşmesini fırsat bilen tatilciler İstanbul'da öğle saatlerinde yoğun trafiğin oluşmasına neden oldu. Zincirlikuyu'dan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametine trafik yoğunluğu kendini hissettirmeye başladı. Tatil için İstanbul'da kalan vatandaşlar, "İnşallah giderler. Trafik rahatlar" dedi. Yoğunluğun ilerleyen saatlerde artması bekleniyor.

İstanbul'un çıkış noklarında trafik yoğunluğu yaşanıyor. Anadolu yakasında TEM ve D-100'deki trafik Kocaeli sınırına dayanmış durumda.  Çamlıca gişeler, Mahmutbey, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yoğunluk göze çarpıyor. 

İstanbul'da bayram trafiği yoğunluğu başladı. Öğle saatlerinden itibaren trafik yoğunluğu artmaya başladı. Özellikle İstanbul'un çıkış noktalarındaki gişelerde uzun araç kuyruğu oluştu. Çamlıca gişeler, Mahmutbey, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin yoğunluk haritasında göze çarpan noktalar. 

TEM VE T-100 KİLİT

Anadolu yakasında TEM ve D-100'deki trafik Kocaeli sınırına dayanmış durumda.  İBB'nin trafik yoğunluğu haritasında yoğunluk yüzde 48 olarak gösteriliyor. Akşam saatlerine doğru trafik yoğunluğunun daha da artması bekleniyor.

AVRASYA TÜNELİ VE 3. KÖPRÜ ÜCRETLİ

Öte yandan bu geceden itibaren kamunun işlettiği  köprü ve otoyollar 4 gün ücretsiz olacak. Özel sektörün işlettiği  Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü'nden geçişlerden ise ücret alınmaya devam edilecek.

BAYRAMDA AĞIR TAŞITLAR D-100'Ü KULLANMAYACAK

Ramazan Bayramı süresince trafiğin akışını düzenlemek amacı ile alınan kararla, ağır taşıtlar il sınırları içindeki D100 karayolunu kullanamayacak. 

Ulaşım ve Trafik Denetleme Komisyonu (UTDK), Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Başkanlığı'nda toplandı. Komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda alınan kararla, Ramazan Bayramı süresince il sınırları içerisinde ağır taşıtların D-100 Karayolunu kullanması yasağı komisyon tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Kocaeli il sınırları içerisinde trafik akışının düzenlenmesi amacıyla, ağır taşıtların il sınırları içerisinde D-100 Karayolunu kullanmaları yasaklandı. Ulaşım ve Trafik Denetleme Komisyonu'nun aldığı kararla 24 Haziran saat 08.00'de başlayacak olan ağır taşıtların giriş yasağı, 28 Haziran saat 08.00'a kadar sürecek. Çalışmalar müddetince denetim ve kontroller il ve ilçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerince yapılacak.