İstanbul Emniyet Müdürlüğü daha önce 6 kez düzenlenen uygulamaya bir yenisini daha ekledi.  İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan tarafından planlanan ve yönetilen uygulama Anadolu Yakası'nda gerçekleştirildi. “Kurtkapanı-7” olarak adlandırılan uygulama kapsamında  14 ilçede uygulama noktaları oluşturuldu. Şubelerde ve ilçelerde çalışan bin 500 polislerin görev aldığı çalışmada, Anadolu Yakası adeta ablukaya aldı.

TÜM GİRİŞ ÇIKIŞLARDA KONTOL NOKTALARI

Kara ve deniz yolunda tüm giriş ve çıkışlarda kontrol noktaları oluşturuldu. Sabiha Gökçen Havalimanı ve iskelelere de ekipler yerleştirildi.

POLİS HELİKOPTERİ DESTEK VERDİ

Kadıköy, Üsküdar, Maltepe gibi denize kıyısı olan ilçelerde deniz polisi görev aldı. Kıyıdaki yat ve tekneleri denetleyen deniz polisi, kıyıdan gözlem desteği de verdi. Uygulamada Havacılık Şube Müdürlüğü ekipleri de görev aldı. Polis helikopterleri, uygulama bölgesinde karşılıklı uçuşlar gerçekleştirildi. Uygulama noktalarından kaçmak isteyenle yerdeki birimlere iletildi. Saat 13.00'da başlayan uygulamanın saat 15.00'de sonlandırılacağı öğrenildi.