İstanbul Gazetesi, 69 yıl önce başladığı yayın hayatını, bugüne kadar kesintisiz olarak sürdürdü. Yeni İstanbul adıyla yayın hayatına başlayan, ülkenin sarsıntılı dönemlerine de, zaferlerine de tanıklık eden bir geçmişe sahibiz. Birçok badireye rağmen sendeledik ama yıkılmadan başımız dik, sarsılmaz inancımızla 69 yıldır yolumuza devam ediyoruz. 

EN ÖNEMLİ İSİMLERİN YOLU...

Birçok usta kalem, her gün okuyucularına İstanbul Gazetesi'nden seslenme fırsatı buldu. Birçok genç haberci, duayen isimlerin tecrübelerinden bu gazetede aynı havayı soluyarak istifade etti.

Türk basınının hatırlanan en önemli isimlerinin yolunun, mutlaka bir dönem Yeni İstanbul'dan veya İstanbul Gazetesi'nden geçmiş olmasının haklı gururunu yaşıyoruz.

Hiç bir şaibeye bulaşmadan, hiç bir tartışmalı odağa sırtını dayamadan, ayaklarının üzerinde durmayı başaran İstanbul Gazetesi, bugün dünyanın gözdesi İstanbul'un şehir gazetesi olarak yayın hayatını kesintisiz olarak sürdürme mücadelesi veriyor.

Tecrübeyle gençliğin dinamizmini buluşturuyor, şehrin en ucra köşesindeki soruna dahi kayıtsız kalmıyoruz.

Kimsenin görmek istemediği ama İstanbul'da yaşayanların yaşam kalitesini düşüren sorunları gündeme getiriyoruz. İstanbul'un ve İstanbul'da yaşayanların ortak sıkıntılarını seslendirerek, şehrin gönüllü avukatlığını yapıyoruz.

Güç odaklarının, belli bir zümrenin değil, sokaktaki vatandaşın müştereklerine tercüman olma gayretindeyiz.

* * *

İstanbul Gazetesi, her yıl onlarca genç gazeteci adayına staj olanağı sağlayarak, geleceğin gazetecilerinin evrensel meslek ilkelerine uygun şekilde yetişmesine katkıda bulunuyor.

Genç iletişimcilerin çalışmalarına sayfalarımızı açıp, onların daha geniş kitlelere ulaşmasına aracılık ediyoruz.

Bu çerçevede, İstanbul Aydın Üniversitesi Ajansı ile bir iş birliği başlattık ve her hafta sizlere üniversite öğrencilerinin haber-inceleme ve röportajlarını ulaştırıyor, geleceğin gazetecilerinin pratiklerini geliştirmesine zemin hazırlıyoruz.

Hiç kimsenin kapısını, menfaat için çalmıyoruz. Hiç bir kurumun kapısını "ayrıcalık" için yıpratmıyoruz. Sadece bilgi istiyor, haberciliğin değişmez kuralı 5N+1K çerçevesini doldurup, okuyucularımıza eksiksiz haberler sunmaya gayret ediyoruz.

Kendimizi İstanbul'un her güzelliğinden ve şehre yapılan her olumsuzluktan sorumlu tutuyor, güzelliklerin yaşaması, olumsuzlukların giderilmesi için çaba harcıyoruz.

69 yıllık pırıl pırıl bir mazinin sorumluluğunun bilincindne, İstanbul Gazetesi'ni aynı saygınlık ve tertemiz geçmişle gelecek kuşaklara emanet edeceğimize söz veriyoruz.

Gazetemizin yıl dönümünü kutlayan başta okuyucularımıza, dostlarımıza ve meslektaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizle...