Ataköy'de içinde değişik spor tesisleri bulunan Emlak Bankası Spor Kulübü arazisi İBB tarafından spor alanından çıkarılarak 'Mesleki ve Teknik Öğretim Tesis Alanı'na çevrilmesi üzerine toplanan itiraz dilekçeleri İBB'ye teslim edildi. Ziraat Bankası'nın mülkiyetinde olan arazi için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan plan değişikliğinde 12 bin metrekarelik yeşil alanın spor alanından çıkarılarak Mesleki ve Teknik Öğretim Tesis Alanı'na çevrilmesi üzerine Ataköylüler, planı protesto etti. Protesto eylemi sonrası 100'e yakın itiraz dilekçesi toplayan Ataköylüler, İBB önünde alınan sıkı güvenlik önlemlerinden sonra itiraz dilekçelerini ilgili makama iletti.

DİLEKÇELER VERİLDİ

Aralarında İBB CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülseven, İBB ve Bakırköy CHP Meclis Üyesi aynı zamanda inşaat mühendisi olan Ali Rıza Akyüz, Ataköy 3,4 ve 11. Kısım Mahalle Muhtarı Fehamet Berk ve Ataköy Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Asuman Yarkın Yeşilırmak'ın yanı sıra pek çok vatandaş da dilekçelerini verdi. İtiraz dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

ÖRNEK YERLEŞİM ALANI

"Ataköy 1957-1973 yılları arasında yeşil alanları, eğitim, spor, sosyal, turistik ve dini tesis alanları ile örnek bir yerleşim alanıdır. Söz konusu spor tesisleri alanı 2001 yılında Emlak Bankası'nın tasfiye edilmesinden bir süre sonra kapatılmıştır. Ataköy sahil alanlarında olduğu gibi uzun yıllardır boş ve atıl tutulan ve halka unutturulmaya çalışılan spor alanının farklı alanlarla yapılaşmaya açılmasını kabul etmiyorum. Halihazırda spor ve sosyal tesis olan alanda İmam Hatip Lisesi Kampüsü yapılmak üzere plan değişikliği yapıldığı öğrenilmiştir. Eğitim alanları nüfusa göre planlı olarak yapılmış ve halen oldukça yaşlı bir nüfus profiline sahip olan Ataköy halkının herhangi bir meslek lisesi ihtiyacı ve talebi yoktur. Yakın çevresinde çok sayıda İHL bulunan alan ayrıca Tavukçu Deresi koruma bandındadır. Çok ciddi ve maliyetli önlem gerektiren zayıf bir zeminde eğitim ve yurt tesisleri yapılması çocukların yaşamını tehlikeye atma anlamına gelmektedir. 

Ataköy halkından biri olarak, bu alanın mevcut fonksiyonunda kalmasını, ağırlıklı olarak açık spor alanları, tek katı geçmeyen kapalı spor ve sosyal tesisi ve yeşil alan kullanımının yer aldığı bir projeyle yenilenmesini ve yeniden halkın kullanımına açılmasını talep ediyorum."

Sibel Gülersöyler