İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi 2015 yılında Paris'te düzenlenen Dünya İklim Konferansında aldığı kararla kendi enerjisini üretmeye başladı.Yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili başta İstanbul ve Türkiye'de gençler arasında farkındalık oluşturabilmek için 2015 yılından itibaren çeşitli çalışmalar yapan İBB Gençlik Meclisi artık Meclis binasında kullanılan enerjinin bir bölümünü kendi üretiyor. 

GENÇLER KENDİ GÜNEŞ PANELLERİNİ ÜRETECEK

İBB Gençlik Meclisi başkanı Samed Ağırbaş; “2015 yılında katıldığımız ve Paris’te düzenlenen Dünya İklim Konferansı’nda aldığımız kararı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Meclis bünyesinde yenilenebilir enerji teknolojisi geliştirme birimi kurduk, gençler bu birim ile artık güneş panellerini kendileri tasarlayacak ve kendileri üretebilecek. Gençlik Meclisi'nde üretilen panelleri İstanbul'da bulunan okullara ücretsiz dağıtacağız.” 

“OKULLARDA YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİMİ VERECEĞİZ”

“İBB Gençlik Meclisi okullarda yenilenebilir enerji konusunda eğitimler vereceğiz. Bilim otobüsü ve İBB Gençlik Meclisi tarafından geliştirilen ders müfredatı İstanbul'da okullarda gençlere anlatılacak ve bu eğitimi alan gençler İBB Gençlik Meclisi'nin yapmış olduğu yenilenebilir enerji çalışmalarını yerinde görerek uygulamalı olarak bu çalışmalara katılabilecek.” Dedi.

İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, Uluslararası Genç Yenilenebilir enerji araştırmacıları networkü oluşturduklarını dile getirdi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISINI DİKKATE ALDIK” 

“Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın enerji konusunda "Türkiye`nin enerjide dışa bağımlılığının azaltması hayati önem taşıyor" çağrısını dikkate alarak, İstanbul Belediye Başkanı Sn. Mevlüt Uysal'ın desteği ile uluslararası arenada hızla yol almaya devam ediyoruz.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1997 yılında kendi imzası ve direktifiyle kurmuş olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, İstanbul’u yerel yönetimlerde dünya markası haline getiren belediyecilik anlayışına bağlı kalarak, İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. İBB Gençlik Meclisi, Samed Ağırbaş başkanlığındaki 5. Döneminde gençlerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerine devam ediyor. 
 
İBB Gençlik Meclisi 15-25 yaş arası gençlere yönelik faaliyet ve çalışmalarda bulunuyor. İBB Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen eğitim programları ve etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Meclis, 7/24 İstanbul gençliğine hizmet veriyor.