Güngören Belediyesi, bir yıl önce kurduğu Araştırma Geliştirme İyileştirme Birimi (AGİB) projesini geliştirerek, vatandaşlarla daha etkili ve çözüm odaklı iletişim stratejise yöneldi. Strtateji Geliştirme Müdürlüğü Projeler Şefliği'nin proje yöneticiliğini yaptığı AGİB, Fen İşleri, Park Bahçeler, Veteriner İşleri, İmar Şehircilik, Kentsel Dönüşüm, Ruhsat Ve Denetim, Temizlik İşleri, Zabıta Müdürlüklerinden yetkili personelin katılımı ile oluşturuldu. AGİB, vatandaşların henüz Belediyeye iletmediği sorun, şikayet ve talepleri yerinde tespit etmek ve ivedilikle çözüm önerilerini sunmak amacı ile kurulmuştu. 

PROGRAMLI ÇALIŞMA

AGİB birimi belirlenen yıllık bölge çalışma programı doğrultusunda her hafta Salı günleri bölge/ saha tespit çalışmaları yapıp, her hafta Pazartesi günleri tespit edilen sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin görüşüldüğü değerlendirme toplantıları yapmaktadır. Toplantılar esnasında farklı müdürlüklere ilişkin farklı sorunlara, her meslek grubundan katılan personelimiz tarafından kalıcı çözüm üretmek, yenilikçi fikir ve tasarımlar oluşturabilmek adına inceleme, araştırma ve teknik gezi programları da düzenlemektedir.

BÜYÜK ORANDA ÇÖZÜM

Güngören Belediyesi, birimin çalışmaları hakkında şu bilgiyi verdi: AGİB üyeleri bölge tespitleri esnasında vatandaşlarımızın yaşam kalitesini iyileştirmek, erişilebilirliği sağlamak, sorun çözüm sürecini hızlandırmak artı takibini sağlamak amacı ile vatandaş bakış açısı ile yol, kaldırım, bina cephesi, park ve okul gibi tüm sosyal donatı alanlarını incelemektedir. 

AGİB kapsamında 2016 yılı içerisinde 406 adet sorun tespit edilmiş, sorunların %78 si çözülmüş, kalan %22 si ise geliştirilerek çözüme ulaştırılmak amacı ile programa alınmıştır.  

GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman; "Modern anlamda belediyeciliğin en önemli parçası vatandaşların yönetim sürecine katılmasıdır. Bu bağlamda belediyemiz bünyesinde ihdas ettiğimiz AGİB ile vatandaşlarla daha nitelikli ve kaliteli bir iletişim süreci geliştirmeyi, sorunları yerinde tespit ederek ivedi çözüm hamleleri geliştirmek istiyoruz"  şeklinde konuştu. 

İlhan Efe