Bahçeşehirliler, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşaatın devam ettiğini belirterek "Hukuksuzluğa göz yumuluyor. Çocuklarımızın yaşam alanını gasp edenlere haklarımızı helal etmiyoruz" dedi. 

Başakşehir Belediyesi'nin müteahhitliğe soyunarak yapılaşmaya açtığı, Danıştay'ın "durdurma" kararına rağmen inşaatların devam ettiği Gölet bölgesine, 3 bin metrekarelik Survivor Parkuru yapılacağının açıklanması, vatandaşların tepkisine yolaçtı. Bahçeşehir Park AVM'ye yapılacak Survivor Parkuru'nu ayda 1 milyon kişinin ziyaret etmesinin beklendiği duyurulmuştu.

İki katlı villaların kaçak yapılaşmayla apartmana dönüştürüldüğü, ortak kullanım alanı olan yeşil alanların bu apartmanlara özel bahçe yapıldığı ve içerisine barakalar kondurulduğu Bahçeşehir, belde belediyelerinin kapatılıp Başakşehir Belediyesi'ne devredildikten sonra hızla betonlaştı. Dikey yapılaşmanın önünü açan imar planlarının ardından, bir dönemin cazibe merkezi olan Bahçeşehir, çok katlı apartmanların yer aldığı nüfusu kalabalık bir mahalleye dönüştü.

GÖLET'TE HUKUKSUZ İNŞAAT

Başakşehir Belediyesi, bununla da yetinmeyerek, Bahçeşehir'in en büyük sosyal donatı alanı olan Gölet bölgesini imara açtı. İhaleyi de Atmaca İnşaat kazandı. Bahçeşehirliler, imar planına ve inşaata karşı hukuk mücadelesi başlattı. Danıştay'ın "yürütmenin durdurulması" kararına rağmen devam eden inşaat tepkilere yol açarken, 3 bin metrekarelik Survivor Parkuru projesinin ortaya çıkması tepkilere yolaçtı. Toplam 1 milyon dolarlık bir yatırım ile yapılması planlanan projenin gerçekleşmesi durumunda bölgede yeşil alan kalmayacak. 2019 yılında açılması planlanan proje, Atmaca Şirketler Grubu tarafından gerçekleştirilecek.

KARAR UYGULANSIN

Survivor projesine tepki gösteren Bahçeşehirliler Derneği ve Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararını hatırlatarak "Türkiye Cumhuriyetinin en üst yargı merci Danıştayın yürütmesinin durdurulmasına karar verilen bir hukuksuz projenin, utanmadan sıkılmadan reklamlarını yapıyorlar! Ve en acısı milyonlarca halkın hukuksuz olduğunu bildiği bu yerin inşaatlarının devam etmesine yargı, emniyet, İstanbul ve Başakşehir Belediyesi göz yumuyor" dediler.

Açıklamanın devamında, "Danıştay Gölette yapılan inşaatların kamu yararı gözetmediğini, şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu belirtmiş, inşaatların yürütmesinin durdurulmasını talep etmiştir. Şimdi gazetelere reklamlar yaparak bu hukuksuzluğu halkımıza sempatik göstermeye çalışıyorlar. 112 bin metrekare halkın olan parkı al, hukuku, adaleti hiç et; toplumun devletine olan inancını yerle bir et; "3 bin 500 metrekare Survivor Parkuru kuruyorum, 1 milyon müşteri hedefliyorum" diyerek reklam yap! Oradan kazanacağınız her kuruşta binlerce Bahçeşehir mülk sahibinin hakkı vardır. Çocuklarımızın yaşam alanını gasp edenlere haklarımızı helal etmiyoruz" ifadeleri yeraldı. 

Sibel GÜLERSÖYLER