Pendik Belediyesi, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için dev bir adım attı. Sporda yetenekli öğrencileri belirlemek için 43 bin 278 öğrenci arasından seçim yapıldı ve 400 öğrenci belirlendi. "Geleceğin Şampiyonları Sporcu Yetenek Tespit Projesi"nin tanıtımında konuşan Belediye Başkanı Dr Kenan Şahin, amaçlarının olimpiyat sporcularını  erken yaşta keşfetmek ve çocukları yetenekleri olduğu sporlara yönlendirmek olduğunu  açıkladı.

6 AYDIR SÜRÜYOR

Yaklaşık 6 ay önce başlatılan proje kapsamında Pendik'teki 43 bin 278 ilkokul öğrencisi çeşitli tarama ve testlerden  geçirildi. Kademe kademe yapılan elemeler sonucunda 400 yetenekli öğrenci belirlenmesi dolayısıyla tanıtım programı düzenledi.  Pendik Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde yapılan "Geleceğin Şampiyonları Sporcu Yetenek Tespit Projesi"  tanıtım programı, Yunus Emre Kültür ve sanat Merkezi'nde gerçekleşti.  Programa Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz ve çok sayıda öğrenciyle velileri katıldı.

TİTİZ BİR ÇALIŞMA

Olimpiyat sporcularının erken yaşlarda keşfedilmesi ve çocukların yetenek sahibi oldukları branşlara yönlendirilmesi için başlattıkları projeyi daha gerçekçi bir şekilde yürüttüklerini belirten Başkan Şahin, testleri ve çalıştıkları antrenörleri çok titiz bir şekilde belirlediklerini dile getirdi. Velilere seslenen Başkan Şahin; "Bu yolu velilerimizle birlikte yürüyeceğiz. Birlikte karar vereceğiz. Projeye sizler de katkı sağlayacaksınız. Bize rehberlik edecek akademisyenler ve psikologlar olacak. Gayretle fedakârlıkla hep beraber bu işin altından geleceğiz. Eğer o işten zevk alıyorsa insan çalışmakla yorulmaz. Velilerimiz ve hocalarımıza bu konu da çok iş düşüyor. Çocuklara spordan zevk almalarını sağlamak zorundayız" dedi.

Programda daha sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi Antrenörlük Eğitim Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kerim Sözbir ve Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Birol Yalçın eğitimde çocukların antrenman süreçleri ve velilerin çocuklarına yönelik nasıl davranmaları gerektiği üzerinde birer sunum gerçekleştirdi.

KADEMELİ SEÇİM

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında başlatılan projede 43 bin 278 ilkokul öğrencisinin boy ve kilo ölçümü yapılıp ardından dikey sırçama, esneklik, sürat ve kuvvet yetenekleri testleri sonucu 4 bin öğrenci belirlendi. İkinci taramalarda yapılan çift ayak sıçrama testi, kulaç ölçümü, biseps ve baldır çevresi ölçümü ve flamingo denge testlerinin ardından bu sayı 400'e düşürüldü. Belirlenen 400 yetenekli öğrenciye 10 Temmuz -24 Ağustos tarihleri arasında Şehit Burhan Öner Spor Kompleksi ve Çamlık Spor Tesisleri'nde jimnastik, atletizm ve yüzme dersleri verilecek. Öğrenciler eğitimler sonunda çeşitli spor branşlarında hizmet veren spor kulüplerine yönlendirilecek.