İstanbul'un bir dönem en önemli sorunlarından biri olan gecekondulaşma döneminde yerleşim yeri olan Pendik Harmantepe'de, lüks konutlar yükselmeye başladı. Kentsel dönüşümün yolunu açan yasal düzenlemelerin ardından, gecekondu bölgesi Harmantepe için harekete geçen Pendik Belediyesi, önce imar ve tapu sorununu çözdü, ardından dönüşüm için start verdi. 

İLK ETAP TAMAM

Pendik Belediyesi, Harmandere Mahallesi'nde yıllardır süren imar ve tapu sorununu tek tek çözüme kavuşturarak bölgede kentsel dönüşümün önündeki engelleri ortadan kaldırdı. Mahalledeki gecekondular için inşa edilen lüks sosyal konutların da ilk etabı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.
Harmandere'de modern ve depreme dayanıklı kentleşmeyi sağlamak üzere Pendik Belediyesi tarafından yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde problemli parsellerin tapu sorunu çözüldü. 

KARMAŞA ÇÖZÜLDÜ

Hissedarlar arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle riskli yapılarını yenileyemeyen 55 vatandaşın tapusu farklı bir parsel üzerinde toplanırken, daha önce yapılan imar uygulamasıyla tapuları farklı parselden verilen 19 vatandaşın tapusu da binalarının bulunduğu parsele taşındı. Ayrıca 25 hak sahibiyle de kentsel dönüşüm kapsamında yeniden yapım süreci için mutabakat sağlandı. Böylece 100'e yakın riskli yapıda dönüşümün önü açıldı.

70'İ TESLİM EDİLDİ

Bölgede bulunan 164 gecekondunun dönüşümü ise Pendik Belediyesi tarafından inşa edilen lüks sosyal konutlarla gerçekleştiriliyor. Harmandere Mahallesi'nde inşa edilen yüzme havuzlu sosyal konutların 1. etabı tamamlandı. Sosyal donatı alanlarıyla son derece lüks olarak inşa edilen üç blokluk projedeki 96 daireden 70'i gecekondu sahiplerine teslim edildi. Kalan 26 dairenin tahsis işlemleri ise devam ediyor.

2. ETAP BAŞLIYOR

Mülkiyeti imar planlarına göre yol, park gibi donatı alanlarında ve diğer kamusal alanlarda kalan gecekondu sahiplerine yönelik sosyal konutların 2. Etabının inşası da yakında başlıyor. 120 daireli sosyal konutların ihale işlemleri tamamlanarak yer teslimi yapıldı. Bu projenin tamamlanmasının ardından Harmandere'deki 68 gecekondu sahibi daha dairelerine kavuşacak.