İstanbul'un nüfusu arttıkça, duygu sömürüsünü araç haline getirip yardım isteyen dilenciler de çoğalıyor. Cami önlerini, işlek caddeleri metrobüs ve yaya geçitlerinin merdivenlerini mesken tutan dilenciler, vatandaşların acıma duygularını istismar ederek para topluyor. Dilenciler, güvenlik görevlilerinden kaçarken hayatlarını da tehlikeye atıyor.

PARA CEZASI KESİLİYOR

Emniyet güçleri ve zabıta ekiplerine yakalanan dilenciler, Kabahatler Kanunu uyarınca kesilen para cezasını ödedikten sonra tekrar sokaklara dönüyor. Tekrar yakalanmamak için mekan değiştiren dilencilere, bir de ülkemize sığınan yabancılar eklendi. Yetkililer, meslek haline gelen dilenciliği, para vermeyerek vatandaşların sonlandırabileceğini söylüyor.

ZABITAYA DİRENİP DİKKAT ÇEKİYORLAR

Dilencilerin çoğu çocukları kullanırken, şehrin işlek noktalarında tek başına dilenenlere de rastlanıyor. Taksim'de dilencilik yapan bir kadın, zabıta memuru tarafından yakalandı. Ekip otosuna gelmek istemeyen kadın, zabıtaya direnerek çevredekilerden yardım istedi. Ekip otosuyla götürülen dilenci, para cezasını ödedikten sonra tekrar şehrin sokaklarına döndü.

Sibel GÜLERSÖYLER