Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz'da şehit olanları anmak için Edirnekapı Şehitliği'ne ziyarette bulundu. 15 Temmuz'da şehit olanların kabirlerini ziyaret etmek için şehitliğe ilk gelen Başbakan Yıldırım oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da şehitliğe gelmesinin ardından anma töreni başladı. Erdoğan'ı şehitlik kapısın İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın karşıladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KUR'AN-I KERİM OKUDU

Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ında Kur’an okuduğu öğrenildi. Mezar başında Kur’an-ı Kerim okunurken Erdoğan ve Yıldırım buradan da Şehzadebaşı Cami’ne geçti.

15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİ BUGÜN BAŞLADI

15 Temmuz'un yıl dönümü etkinlikleri kapsamında törenler 11-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Bugün, 15 Temmuz'da şehit olanların kabirlerine ziyaretler gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu anma törenleri kapsamında Şehit Ömer Halisdemir ve Şehit Erol Olçok'un kabirlerini ziyaret edecek. Erdoğan'a Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Yıldırım da eşlik edecek.