Dilencilerin başvurduğu akıl almaz yöntemlere bir tanesi daha eklendi. İnsanların vicdanlarına hitap ederek akıl almaz paralar kazanan ve çoğunluğu kadınlar ile çocuklardan oluşan dilenciler, şimdi de çöpten ekmek ayıklama oyunu ile vatandaşların duygularını sömürüyor. Yöntem, İstanbul’un en işlek yerlerinde Eminönü ve Taksim Meydanı’nda günün belli bölümünde devreye sokuluyor ve birkaç saat içinde binlerce lira toplanıyor.

SAATLERCE EKMEK AYIKLIYORLAR

Eminönü Meydanı’ndaki çöp kutularının birinin önüne oturan bir kadın, yanında getirdiği poşetin içerisinden ekmek ayıklıyor. Meydandan gelip geçenler de kadının yiyecek
ekmek aradığını zannederek, kendisine para veriyor. Kadın saatlerce aynı poşeti karıştırmaya ve gelip geçenlerden para toplamaya devam ediyor. Dilenci kadın bu sıradahiç bir müdahale ile karşılaşmıyor.

Çöpten ekmek ayıklama oyunuyla insanların duygularını sömüren kadın tek başına çalışmıyor. Kadını uzaktan gözetleyen arkadaşı, bir süre sonra yanına geliyor. Daha sonra çöp karıştıran kadın mola verirken, arkadaşı çöp kovasının önüne oturarak aynı poşeti karıştırmayı sürdürüyor. Sistem bu şekilde saatlerce devam ediyor.

Seda ŞİMŞEK