Küçükçekmece Belediyesi, Çevre Haftası'nı izleyenleri hem şaşırtan hem de eğlendiren özel bir konserle kutladı. Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Korosu, Hürriyet Caddesi'nde verdiği konserle vatandaşlara eğlenceli anlar yaşattı. Vatandaşın her daim sokakları temizlerken görmeye alışık olduğu temizlik görevlileri, bu defa da söyledikleri şarkılarla kulakların pasını sildi. 

ÇÖP BİDONUYLA RİTİM

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'in de katıldığı etkinlikte, çöpçüler saz, gitar, davul gibi enstrümanların yanı sıra çöp bidonu, kovası ve kürekle de ritm tutarak izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Koro, konserde "Ölürüm Türkiyem, Çöpçüler, Fesuphanallah, Sivas'ın Yolları" şarkılarının yanı sıra pek çok şarkı seslendirdi. 

FESLEĞEN DAĞITTI

Konuşmasında çevre temizliğine dikkat çeken Başkan Karadeniz, "Bu yüzyılda nasıl oluyor da elimizdeki çöpü yere attığımızı merak ediyorum. Nasıl oluyor da bu yüzyılda sokakları süpürmekle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Küçücük çöplere sahip çıkamıyoruz. Son derece lüks araçların camları açılıp su şişeleri camdan aşağı atılıyor. Bazen üzülerek görüyoruz insanlar çöplerini çıkartmak için dışarıya çıkmayı zül kabul ediyorlar. Özellikle çocuklarımızdan rica ediyorum. Yere çöp atan bir yetişkin gördüklerinde o teyzelerine, ablalarına, amcalarına gidip yanlış bir davranışta bulunduğunu söylesin. Biz Küçükçekmece'nin daha temiz olabileceğini düşünüyoruz. Amacımız suçlu aramak değil, çevre bilinci oluşturmak. Bu bilinci oluşturmak için hep beraber el ele verelim. Küçükçekmece Belediyesi olarak her akşam çöplerinizi alıyoruz. Sizden ricamız, akşam 20.00'den sonra çöplerinizi dışarı çıkartın. Hiç kimsenin sokağını kirletmeye hakkı olmadığını düşünüyorum. Emektarlarımız, özverili bir şekilde çalışan temizlik işçilerimize de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Daha sonra Başkan Temel Karadeniz, Hürriyet Caddesi'nde vatandaşlara 2 bin adet fesleğen ve kasımpatı dağıttı. 

9 BİN ÇOCUK AYNI SOFRADA BULUŞACAK

Ramazan'da çocuk iftarı düzenlemeyi geleneksel hale getiren Küçükçekmece Belediyesi, bu yıl da binlerce çocuğu aynı sofrada buluşturacak. Küçükçekmece'nin 21 mahallesinde iftar sofraları kuran Küçükçekmece Belediyesi, Bilgi Evi öğrencilerini cumartesi günü aynı sofrada buluşturacak. 
Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanın'da gerçekleşecek olan iftar sofrasına binlerce çocukla birlikte Halkalı Mahallesi sakinleri de oturacak. 9 bin kişiyi aynı sofrada buluşturacak iftar yemeğine, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de katılacak. Etkinlikte ayrıca Küçükçekmece Belediyesi tarafından çocuklara özel pamuk şeker, elma şekeri, macun, vişne şerbeti ve patlamış mısır ikramı yapılacak. İftara katılan çocuklar, animasyon ekibinin Hacivat-Karagöz gösterileriyle eğlenceli dakikalar geçirecek.

Fethi Kalkan