İstanbul’un en köklü hastanelerinden biri olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bakımsızlıktan dökülüyor. Duvarlarının çoğunda çatlaklar oluşan hastanede sedyelere çıkan, ameliyat kapıları önünde dolaşan kedilere de rastlanıyor. Türkiye’nin en eski tıp eğitim kurumlarından biri olan, yılda iki buçuk milyon hastaya poliklinik hizmeti veren, 40 bin ameliyatın yapıldığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bakımsızlıktan dökülüyor.

ENFEKSİYON TEHLİKESİ

Hastanenin ana poliklinik binasının önünden geçmek isteyen hastaları ise doktorlardan önce kediler karşılıyor. Kedilerin sedyelerde uyuklaması da hastaneyi ne kadar benimsediklerini gösteriyor. Hasta ve hasta yakınları ise enfeksiyon kapmaktan korktuklarını belirtirken hastane personeli ise kedilerin sayısının çok fazla olduğunu ve bu durumun önüne geçemediklerini söylüyor. Hastanenin özellikle çocuk acil kısmının hemen girişinde bulunan duvarlardaki çatlaklar ve sıva dökülmeleri hastaları da endişelendiriyor. 

YERİNDE DÖNÜŞÜM

Son olarak Marmaray çalışmalarından dolayı büyük hasar gören hastane için taşınma kararı alınmıştı. Hastanenin taşınması için değişik ilçeler konuşulurken, son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koymuştu. Erdoğan, geçtiğimiz Mayıs ayında yaptığı açıklamada,  Hasdal’da bin 100 dönümlük arazinin İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne tahsis edildiğini belirterek, “Yeni dönemde Çapa, merkezde sadece poliklinik hizmeti verme haline gelir. Hasdal’da şehir hastaneleri projesinin benzerini uygulamaya koyacağız. Eğitim öğretimde öğrencilerimiz Hasdal’da olacak. 4 sene civarında oralar bitecektir” demişti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin de İkitelli Atatürk Olimpiyat Stadı’na yakın bir noktaya taşınacağı konuşulmuştu. Öğrenciler ve hocalar ise bu duruma tepki göstererek yerinde dönüşüme sıcak bakıyor.

Cerrahpaşa yerleşkesi 170, Çapa Yerleşkesi ise 110 dönümlük alanda yer alıyor. Cerrahpaşa’da 4 Çapa’da ise 8 tarihi bina bulunuyor. Cerrahpaşa’daki tescilli eser konumunda olan binalar ise Psikaytri Binası, Deontoloji Müze Binası, CTF Dekanlık Binası ile Göğüs Hastalıkları Binaları olarak biliniyor. 1827 yılında açılan ve köklü bir geçmişe ait olan hastanenin akıbeti ise şimdilik bilinmiyor. (Sibel Gülersöyler/ÖzelHaber)