Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler, 25 Temmuz gecesi Fatih Gedikpaşa’da bulunan bir iş merkezindeki 14 ayrı iş yerinde meydana gelen toplam 250 bin TL’lik hırsızlık olaylarıyla ilgili çalışma başlattı.

Kameralar incelendi, eşkaller belirlendi

Olayların meydana geldiği yerde ve çevrede bulunan güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesinin ardından şüphelilerin önce eşkalleri daha sonra kimlikleri tespit edildi. Polis, hırsızlık olayının şüphelisi oldukları belirlenen kişileri yakalamak için harekete geçti.

Bir gün arayla iki kişi yakalandı

Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekiplerin çalışmaları sonucu, şüphelilerden Ramazan A. (34) 1 Ağustos günü Beyoğlu’nda, Hasan B. (43) ise 2 Ağustos günü Fatih’te yakalanarak Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Şüphelilerin ikisi de tutuklandı

Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden Ramazan A. ve Hasan B.’nin 20’şer adet suç kaydı olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hırsızlık anları kamerada

Öte yandan güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, şüphelilerin iş yerlerine kapıların kilitlerini kırarak girdikleri, içeri girdikten sonra kısa süre içinde değerli eşyaları alarak oradan ayrıldıkları görüldü.