Beylikdüzü'nün en büyük camisi olan Fatih Sultan Mehmet Camii'ne Cumhuriyet Mahallesi istikametinden geliş yolu geçtiğimiz haftalarda kapatıldı. Cumhuriyet Mahallesi ve E-5 istikametinden gelerek caminin bulunduğu Çamlık Caddesi'ne dönmek isteyenler, kötü bir sürprizle karşılaştı. Atatürk Bulvarı'ndan Çamlık Caddesi'ne dönüş yoluna kaldırım örülüp, çim ekildiği için yola devam etmek zorunda kaldılar. Cuma namazını Fatih Sultan Mehmet Camii'nde kılmak isteyen vatandaşlar, yol boyu devam ederek Atatürk Bulvarı'nın bitiminde bulunan döner kavşağa kadar gidip, oradan dönmek zorunda kaldı. Trafik ışıklarının durduğu ancak sürücülere sola dönüşün kapatıldığı Atatürk Bulvarı'nda yapılan bu düzenleme sebebiyle her akşam yoğun trafik yaşanmaya başlandı. 

TOPU İBB'YE ATTILAR

Atatürk Bulvarı'nın E-5'ten geliş yönünden camiye dönüş yapamayanlar, tepkilerini Beylikdüzü Belediyesi'ne iletti. Belediye yetkilileri, ana arterlerde trafik düzenlemesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığını belirterek, topu Büyükşehir'e attı. Çevre sakinleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu düzenlemeyi, döner kavşağın bulunduğu yerde yeni açılan dükkanlar için yaptığını konuşmaya başladı. Fısıltı gazetesinin yaydığı bu söylenti kısa süre sonra yalan çıktı.

UKOME KARARI YOK

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine, İBB'nin böyle bir yol düzenlemesi yapıp yapmadığını araştırdık. UKOME'nin böyle bir kararı bulunmadığı için konuyu Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa'ya (153) ileterek bilgi talebinde bulunduk.Beyaz Masa'dan gelen cevapta, yolla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir tasarrufta bulunmadığı belirtilerek "Yetki tamamen ilçe belediyesindedir" denildi. Alo 153'ten gelen cevabi yazıda şu ifadeler yer aldı:

"... no'lu başvurunuzda yer alan konu Beylikdüzü Belediyesi yetki ve sorumluluk alanında bulunduğundan ilgili kurum yetkililerine [email protected] adresinden iletilmiştir. Başvurunuzun takibi için ilgili kurumun yetkililerine 444 09 39 numaralı telefondan ulaşmanız mümkündür."

VATANDAŞ TEPKİLİ

Bölge sakinleri ise, Atatürk Bulvarı'nın E-5 yönü gelişten Çamlık Caddesi'ne dönüşün kapatılmasına tepki göstererek "Bölgemizin en büyük camisi. Namaz için genellikle aracımla buraya geliyor, namazımı kıldıktan sonra da hem alışveriş yapıyor, hem de çevrede zaman geçirdikten sonra evime dönüyordum. Şimdi camiye ulaşmak için yaklaşık 5 kilometre daha aracımla yol yapmak zorundayım. Döner kavşaktaki trafiği görünce artık gelmekten vazgeçtim" diyor. Bir başka vatandaş ise, Bulvara giren tüm araçların döner kavşağa kadar gittikten sonra geri dönebildiğini belirterek, "Sırf camiye gelenler değil, hemen yanındaki AVM'ye, Göz Hastanesi'ne gelenler de mağdur oluyor. Akşam namazını Fatih Sultan Mehmet Camii'nde kılmak için yola çıktım, 15 dakikam sıkışan trafikte geçti" diyor.

FARKLI SENARYOLAR VAR

Vatandaşlardan bazıları, "Yolun İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatıldığını duyduk" derken, bazıları da asıl gerekçenin çok farklı olduğunu belirterek Beylikdüzü Belediyesi'ne tepki gösteriyor. Atatürk Bulvarı'nda bulunan döner kavşağın oraya yeni bir AVM yapıldığını, çok sayıda yiyecek-içecek mekanı ile mağaza açıldığını belirten bir vatandaş, "Yeşil Vadi ve bu AVM'nin yeterince ilgi görmemesi yüzünden aracıyla Atatürk Bulvarı'na girenler mecburen buralara kadar gitmek zorunda kalıyor. Bu sayede, Yeşil Vadi'deki dükkanlar ile AVM'nin ilgi görmesini bekliyorlar. Bize yazık değil mi?" diye soruyor.

IŞIKLAR DURUYOR

Atatürk Bulvarı'ndan Çamlık Caddesi'ne dönüşü sağlayan trafik ışıkları ise yerinde duruyor. Trafik ışıklarının bulunduğu yerden sadece sola dönüş tabelası kaldırılmış ve Atatürk Bulvarı'nın ortasındaki geçiş tretuvarla kapatılarak çimlendirilmiş. Yolun ortasındaki bölümün tamamında ağaçlandırma bulunurken, yeni kapatılan bölümde ise hiç bir ağaç bulunmuyor.

Arif GÜNDOĞDU / ÖZELHABER