Beykoz'da, cami gençlik kolları oluşumunu tamamlayan Müftülük, ilk kez düzenlenen "Gençlik Buluşması" isimli sahur programında gençleri bir araya getirdi. Beykoz İlçe Müftülüğü tarafından "Geç kalma, genç gel" sloganıyla düzenlenen gençlik buluşması İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın katılımıyla yapıldı. Beykoz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gençlik buluşmasına İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Beykoz Müftüsü Ali Efe, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ve vatandaşlar katıldı.

RAMAZAN İNŞA EDER

Kur'an kursu öğrencilerinin şiirler okuduğu program da Sultanahmet Camii Müezzini Musa Aşgın Tuna ve 2017 yılı Kur'an-ı güzel okuma Dünya Birincisi Habip Deveci, Kur'an-ı Kerim okudu.  Gençlik buluşmasında konuşan İstanbul İl Müftüsü Yılmaz, "Bütün güzellikleriyle ramazanın gönlümüzü kuşattığı ve şehrimizi donattığı bir aydayız" dedi. Ramazan ayının yer yüzündeki insanları inşa etmek üzere geldiğini söyleyen Müftü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Ramazan, güzellikleriyle gerçekten sahuruyla iftarıyla orucuyla bizi inşa etmek üzere geldi. Bunun en güzel örneğini burada yaşıyoruz. Organizasyona ev sahipliği yapan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Emek verilince neler yapılabileceğini anlamak bakımından bu organizasyon anlamlı olmuştur. Bakarsanız görüyorsunuz, görürseniz de hissediyorsunuz ve sonrasında yüreğiniz sizi çözüm bulmak için harekete geçiriyor. Bakmazsanız görmezsiniz, sonrasında ne genç var, ne çocuk var, ne problem var?" ifadelerini kullandı.

ÖMÜR VE İMAN

İnsan ömrünü, "Allah'ın doğumla ölüm arasında bu dünyaya iman için insanoğlunu gönderdiği hayırlı zaman dilimi" olarak tanımlayan Yılmaz, şunları söyledi:
"Allah yüreğimize dert versin. Bu dert Allah, ilim derdi, İslam ve Kur'an derdi olsun. Sizler bu dertle dertlenen bahtiyarlarsınız. Ömür dediğimiz şey Allah'ın doğumla ölüm arasında bizim bu dünyaya iman için gönderdiği hayırlı zaman dilimidir. Ömür aslında imanla alakalıdır. Arapçada da aynı kökenlidir. Biz aslında ömrümüzü Allah'ın bize ayırdığı zaman dilimini iman etmek üzere bu dünyaya geliyoruz. Allah bize bir ömür veriyor. İmanla tamamladığımız zaman bu ömrü mamur bir ahiret hayatına adım atmış oluyoruz"

GENÇLERE YATIRIM BİZİM GÖREVİMİZDİR

Beykoz Müftüsü Ali Efe ise "Gençlik sadece zaman dilimi olmaktan öte bir ruh halidir. Zaman dilimiyle bu yan yana gelirse aliyyül ala, toplumların geleceğin teminatı dediği gençlik teminat demektir. Toplum olarak bunun farkındayız. Gençler için sorumluluk göstermek her birimizin vazifesidir. İyi değerlendirilirse gelecek yaşlarda ah vah denilmeyecektir. Onların kadrini bilmek geleceğimiz açısından bizim için değer olacaktır. Gençlerimize yatırım yapmak gelecekle düşünmek bizim görevimizdir" şeklinde konuştu.

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu'da gençlere seslendiği konuşmasında her zaman için, "Vatana ve millete hayırlı olma" gayesiyle hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

ÜMİDİM YOKTU

Kaşıtoğlu şöyle dedi: "Bu güzel akşamı daha da güzel olmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Gençlerin böyle çalışmaların içinde olduğunu gördükçe daha da mutlu oluyoruz. Açık söylemek gerekirse benim 15 Temmuz gecesine kadar gençler için bir ümidim kalmamıştı. Ama onlar o gece zaman ve mekan bana emanettir düsturuyla hareket ettiler. Şimdiden her birinizin ramazan bayramını tebrik ediyorum."

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve beraberindeki heyet daha sonra gençlerle birlikte sahur yaptı.

Erhan Özkul