İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olan trafik keşmekeşi Şişli'de adım başı karşımıza çıkıyor. Paşa Mahallesi Muhtarı Zeki Akgün, "Beş yıl sonra buralar yaşanmaz hale gelecek" diyor.İstanbul'un nüfusunun artmasıyla birlikte artan nüfusun talebine cevap verebilmek adına adım başı inşaatlar yükselmeye devam ediyor. Özellikle Esenyurt, Başakşehir ve Şişli gibi ilçelerde karşımıza adım başı bir inşaat alanı çıkıyor. Artan nüfusla birlikte trafik sorunu da giderek içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

İTFAİYE GİREMİYOR

Trafik keşmekeşi yüzünden ambulans ve itfaiye ara sokaklara girmekte zorluk çekiyor. İnşaat şirketleri ise neredeyse kaldırımları dahi kapatarak yayaların yürüme yollarını engelliyor.İstanbul'un nüfusu gündüz 3 milyonu bulan en işlek ilçelerinden biri olan Şişli'de de en büyük sorun olarak trafik gösteriliyor. 

HİÇ OTOPARK YOK

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Paşa Mahallesi Muhtarı Zeki Akgün, "Özellikle mesai giriş ve çıkış saatlerinde yoğun bir trafik sorunu yaşanıyor. Bazen ambulanslar mahalleye girmekte zorluk yaşayabiliyorlar. Beş yıl sonra buralar yaşanmaz hale gelecek. Sağlı sollu park eden araçlar da trafik oluşmasına neden oluyor. Mahallemizde hiç otopark yok. Otopark yapılırsa bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

GİRİŞLER KAPATILDI

Şişli Paşa Mahallesi'nin diğer bir sorunu ise eskiden 12 olan mahalle girişlerinin şu anda 2'ye düşürülmesi olarak karşımıza çıkıyor. Mahalleye girişler sadece Kasımpaşa ve Darülaceze yönlerinden yapılabiliyor. Diğer girişler zaman içinde çeşitli nedenlerden dolayı kapatılmış. Mahallelerinde bulunan ve halk arasında Motor Meslek Lisesi olarak da bilinen Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin bir kısmının yıkıldığını belirten Akgün, "Taşyapı 65 dönümlük bu araziye AVM ve rezidans yapacak" şeklinde konuştu.

METRUK BİNALAR DERT

Mahallelerinde çok sayıda kağıtçı olduğunu ve bunların metruk binalarda kaldıklarını belirten Akgün, "Bu soruna da bir an önce çözüm bulunmalı. Emniyet güçleri de ellerinden geleni yapıyor fakat cezalar biraz daha caydırıcı olmalı. Mahallemizin huzuru her şeyden önemli" dedi. Son olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geliştirmiş olduğu İBB Muhtar Bilgi Sistemi hakkında da bilgiler veren Akgün, "Bu sisteme giriş yaparak nerede, ne sorun var anında yetkililere bildiriyoruz. Böylece daha hızlı sonuçlar alabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER