İstanbul'un son dönemlerde giderek yapılaşmaya açılan ve her gün göç alan ilçelerinin başında gelen Başakşehir'de Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı işçilerin bir ağaca zarar verdiği görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde işçilerin Bahçeşehir 2. Kısım Muhtarlığı önündeki ağaçların üzerine atlayarak yerinden koparmaya çalıştığı gözüküyor. Görüntüler büyük tepki çekmesine rağmen henüz Başakşehir Belediyesi'nden resmi bir açıklama gelmedi.

SÖKMEK MÜMKÜN

Görüntülerde, 2. Kısım Muhtarlığı'nın önünde bulunan ve araç geçiş yolunun genişlemesine engel teşkil eden ağacı sökmekle görevlendirilen 2 işçi yer alıyor. İşçilerden bir tanesi zaman zaman ağacın dibindeki toprağı kazarken, diğeri ise yan yatırdığı ağacın köklerinin kopması için üzerine basınç uyguluyor. Yan yatırdığı ağacın üzerine abanan, kırılması için tüm gücüyle zorlayan işçi başarılı olamayınca, köklerinin bulunduğu bölüm biraz daha kazılıyor.  Belediyelerin ellerinde, yerlerini değiştirecekleri ağaçlar için sökme araçları bulunmasına rağmen, Başakşehir Belediyesi'nin bunun yerine 2 işçi görevlendirmesi ise tepki çekti. İşçilerin, ağacı sökmek yerine, bilinçsizce yok etmeye çalışması ise duyarsızlığın sonucu olarak değerlendiriliyor.

VURDUMDUYMAZLIK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bahçeşehirliler Derneği (BADER) Başkanı Uğur Barış Karabulut, "Bahçeşehir'in merkezinde, onlarca aracın geçtiği bir noktada ve bölge halkını temsil eden Bahçeşehir 2.kısım muhtarlığının hemen önünde yapılan bu ağaç katliamını görmekten büyük bir şaşkınlık yaşıyoruz. Bu uygulamaya izin veren Park Bahçeler Müdürlüğünün bu vurdumduymazlığını anlamak mümkün değil. Bahçeşehir'e ve yeşil dokusuna yapılan bu acı görüntüler yerel yönetimin bölgemize bakış açısının da aslında en acı görüntüsü. Ağaçtan intikam alırcasına yapılan bu çalışmaya izin verenler ve göz yumanların acil olarak bu yaşanan olayı telafi etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Uzun süredir Gölet Bölgesi'nin betonlaşmaması için mücadele ettiklerini belirten Bahçeşehir sakinleri, "Artık ağaçlarımıza zarar gelmesini istemiyoruz. Bu görüntülerdeki işçilerin yaptıkları çok yanlış. Yetkililer hemen hesap sormalı" şeklinde konuştular.

Sibel Gülersöyler