CEVAP VE DÜZELTME METNİ

www.istanbulgazetesi.com.tr adlı internet sitesinde 03.07.2017 tarihinde http:/istanbulgazetesi.com.tr/istanbul/adapark-cinayet-sabirlari-tasirdi-h4801.html link adresinde "Adapark cinayeti sabırları taşırdı" başlıklı haber yazısı ile Bayrampaşa Şehir Parkı (adapark/parkada) hakkında gerçek dışı ve ticari itibarı zedeleyecek şekilde haber yayınlanmıştır.

Haberin içeriğinde "İstanbul'un en büyük şehir parkı olarak hizmete giren Bayrampaşa'daki Adapark, sık sık kavgalara sahne olmasının ardından bayramın ikinci gün Hakan Balata isimli gencin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından hedefe oturdu. Parkın "suç yuvası" olduğunu ileri süren vatandaşlar "Adapark kapatılsın" diyerek Chenge.org'ta imza kampanyası başlattı" gibi açıklamalara yer verilmiştir. Fakat söz  konusu haber tamamen karalamaya yönelik, mesnetsiz, gerçekle ilgisi bulunmayan bir haberdir. Şöyle ki;

Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesine, işletme hakkı müvekkil şirkete ait halk arasında "Adapark" "Parkada" isimleri ile anılan Bayrampaşa Şehir Parkı 30 Temmuz 2003 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Türkiye'nin en büyük aktivite, eğlence ve dinlence parkıdır. Bayrampaşa Şehir Parkı 270 dönüm arazi üzerine kurulmuş olup, içerisinde Down sendromlu ve otistik çocuklar için Remziye-Yakup Kutsal Özel Eğitim Merkezi, spor kompleksi, basketbol sahası, tenis sahası, çocuk oyun parkları, koşu parkuru, piknik alanları, gezi alanları, amfi tiyatro, gölet, düğün salonu, lunapark, kafeler, restaurantlar ve 110 dönüm yeşil alan bulunmaktadır.

Tüm bualanlar sadece bölge halkının değil tüm İstanbulluların ihtiyaçlarına yönelik olarak inşa edilmiş ve yine bu bilinçle yönetilmektedir. Bayrampaşa şehir parkı içerisinde çocuk ve ailelerin birlikte vakit geçirerek tüm sosyal ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanabilmesi amaç edinildiği için park içerisinde ve hiçbir işletmede içki de satılmamaktadır. Kısaca açıklanan nedenlerle 14 yıldır İstanbul halkının teveccühü ve takdirini kazanan Bayrampaşa Şehir Parkı hergün onbinlerce insan tarafından ziyaret edilmektedir.

Bayrampaşa şehir parkı polis ve belediye zabıta ekiplerince sürekli devriye ve denetlemeler ile kontrol edilmektedir. Ayrıca kolluk kkuvvetlerinin önlemlerine ek olarak park yönetimince yasaların izin verdiği ölçüde her türlü koruma önlemi alınmış, park 24 saat kamera ile izlenmekte ve özel güvenlik birimlerince denetleme, kontrol ve müdahaleler yapılmaktadır.

Herhangi bir olay anında derhal güvenlik görevlilerince müdahale edilmektedir. Bu nedenle Adapark'ın yoğun şikayetlere konu olduğu ve suç yuvası olduğu ifadeleri soyut, mesnetsiz ve tamamen gerçek dışıdır.

Haberde belirtilen 25 yaşındaki Hakan Balata ismindeki gencin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından hedefe konulduğu parkın suç yuvasına dönüştüğü belirtilmiyse de, sözkonusu olayın Bayrampaşa Şehir Parkı (adapark) ile hiçbir ilgisi yoktur. Zira Hakan Balata isimli genç, Ramazan bayramının ikinci günü parka uzak bir noktada Bayrampaşa ilçesinde bir sokak arasında peşinden koştuğu hırsızlar tarafından silahla öldürülmüştür. Buna ilişkin yazılı ve gösle basında haberler de mevcuttur. Yayınlanan bu haber ile üzücü olayın Bayrampaşa Şehir Parkının içinde gerçekleşmiş gibi yansıtılarak Bayrampaşa Şehir Parkının işletmecisi müvekkil şirketin itibarı zedelenmeye çalışılmaktadır.

Tekzibe konu haberde gerçeğe aykırı yorum ve beyanlar ile müvekkil şirketin ve işletmekte olduğu Bayrampaşa Şehir Parkının sahip olduğu saygınlığı yıkmak ve kamuoyundaki etkisini azaltmak istenmiştir.

Change.org üzerinden başlatılan imza kampanyasında da kampanyayı başlatan ve imza veren vatandaşların gerçeklikten tamamen uzak yorumuna yer verilmiştir. Bu asılsız yoruma ve imza kampanyasına karşı da gerekli hukuki yollara başvurulacaktır.

Kamuoyunun ve ilgili Resmi Kurumların takdirlerinde olan müvekkil şirket tarafından işletilmekte olan Bayrampaşa Şehir Park (Adapark) hakkında gerçekdışı bilgi ve beyanlara yer verilmek suretiyle yapılan bu yayınlar "yargısız infaz niteliği taşımakta, basının "güvenli/güvenilir haber" prensibi ihlal edilmiş bulunmaktadır.

Yukarıda yer alan nedenlerle iş bu cevabi düzeltme yazısının bu konuda ceza ve hukuk mahkemelerine başvuru hakkımızı saklı tutarak 5187 Sayılı Basun Kanunu Madde 14 ve 18 hükümleri uyarınca bu tekzip yazısının, gazetenizin internetteki www.istanbulgazetesi.com.tr Adresinde de yayınlanmasını, yanıltılan okuyucularınızın aydınlatılması gerektiğini, aksi takdirde yasal yollara müracaat edileceğini bilgilerinize sunarım.

EE Turizm Organizasyon Rest.Otopark San.Ve Tic. Ltd.Şti

(Bayrampaşa Şehir Parkı Yönetimi) adına

Av. Serkan BULUT