İBB Sarıyer Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Zamane Gençleri” Müzik Topluluğu’nun konserini dinleyen AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın konser sonrası anlattığı masa tenisi hatırası herkesi duygulandırdı.

AHLAKİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKILMALI

Sarıyer Lisesi’nde okuduğu yıllarda masa tenisi oynamak için masa dahi bulmakta zorlandıklarını anlatan Bayraktar, buna rağmen zor koşullarda turnuvalara katıldıklarını söyledi. Bayraktar “Müsabakalara gittiğimizde güzel masalarda bir set daha oynayabilmek için galip geleceğimiz halde maçı uzatırdık. Bugün gençlere yatırım yapmamızın sebebi bunlar. Tüm bu imkanlar kültür merkezleri, konser salonları, spor salonları gençlerimiz için. Bizler gelip geçiciyiz. Geriye bu eserler bu izler kalacak. Bizim en büyük mutluluğumuz da bu olacak” dedi.

Ali Akkanat Anadolu Lisesi ile İstinye Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kurulan “Zamane Gençleri” Müzik Topluluğu’nun verdiği konseri Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ve AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın da aralarında olduğu çok sayıda Sarıyerli izledi. Program öncesi bir konuşma yapan Salih Bayraktar, 21. Yüzyılda medeniyet kurmak demenin bilim ve teknolojide yüksek seviyeye ulaşmak demek olduğunu, aynı zamanda ciddi etik ve ahlaki değerlere sahip olan toplulukların medeniyet kurma yolunda mesafe alabildiklerini dile getirdi. Bayraktar, gençliğe yatırım yapmayan, gençliği desteklemeyen toplumların da medeniyet iddiasında bulunamayacaklarının altını çizdi.

GENÇLERE YATIRIM BOŞA GİTMEZ

Konser sonrası gençleri tebrik eden ve plaket veren Bayraktar, Sarıyer’de geride kalan 4,5 yıllık süre zarfında gençlerle ilgili yatırımlara öncelik verdiklerini, gençlik kampı, kültür merkezi, kütüphane gibi yatırımlara imza attıklarını hatırlattı. Bayraktar, ”Şimdi kültür merkezinin yanında 15 bin metrekare kapalı alana alana sahip Çocuk Üniversitesi ve Çocuk Müzesi’ni inşa ediyoruz. Belediye başkanlığımızla birlikte bu çalışmaları tamamlama fırsatı bulacağız. Biz gelip geçiciyiz ama bu imkanlar kalıcı. Gençlerimize yaptığımız hiçbir yatırım boşa gitmiyor. İşte bu gençlerimiz gibi yeteneklere kapı aralanıyor. Her türlü desteğimiz bu gençlerimizle olacak” diye konuştu. Program sonrası Yeşilay Sarıyer Şubesi Liselerarası Spor Turnuvası ödül töreni de yapıldı.