Başakşehir Belediyesi, ilçeye dev bir raylı sistem yatırımı daha geldiğini açıkladı. Daha önce Halkalı - İstanbul Havalimanı arasında metro çalışmasına başlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu hatta Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ni entegre etmek için Metrokent ile Kayaşehir arasında metro yapımına başladı.

4 istasyonu olacak

Metrokent, Onurkent, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Kayaşehir 15. Bölge’den geçecek olan metro hattı, Kayaşehir Kent Merkezi’ndeki Halkalı - İstanbul Havalimanı Metro Hattı’na bağlanacak.

İBB yapamayınca devreye bakanlık girdi”

Metrokent - Kayaşehir metro projesinin Kayaşehir 15. Bölge durağında incelemeler yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, projenin detaylarını anlattı. Kartoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başladığı bu projeyi, daha sonra yarıda bıraktığını ve yapamayacağını yazılı olarak bildirdiğini hatırlattı. Vatandaşların isteği doğrultusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın devreye girdiğini söyleyen Başkan Kartoğlu, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin etrafındaki yollar gibi bu metro hattının da Bakanlık tarafından yapılacağını ifade etti.

Sağlığın başkentine kısa süre sonra metro”

Metronun yapım süresiyle ilgili bilgi de veren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Durakları, Başakşehir Metrokent, Onurkent, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ve Kayaşehir 15. Bölge ile Kayaşehir Kent Meydanı olan projenin tamamlanma süresi 18 ay olarak belirlendi. 18 ay sonra siz değerli komşularımızla birlikte bu metroyu hep beraber kullanacağız” dedi.