Bakırköy'de Marmaray CR3 projesi (banliyö tren hattı) istasyonu çalışmaları kapsamında, Özgürlük Meydanı'nda bulunan yaya üst geçidi 120 günlüğüne kapatıldı. Alternatif asma köprüyü kullanan vatandaşlar ise, uzun kuyruklara neden oldu.Banliyö tren hattının yenilenmesi çalışmaları çerçevesinde Bakırköy istasyonu ve çevresi yeniden düzenleniyor. Bakırköy Meydan'daki bölümde yapılacak çalışmalar nedeniyle yıllardır kullanılan üst geçit yıkılarak yayalar asma köprüye yönlendiriliyor. Asma köprülerin dar olması ve ancak iki kişinin karşılıklı yürümesine imkan sağlaması, adeta izdihama sebep oluyor. 

120 GÜN SÜRECEK

Bakırköylüler 120 günlüğüne Özgürlük Meydanı'nda bulunan üst geçidi kullanamayacak. Marmaray CR3 projesi Bakırköy istasyonu projesi kapsamında yapılan çalışmalarda, vatandaşlar için alternatif bir asma köprü inşa edildi. Asma köprüyü kullanan vatandaşlar ise uzun kuyruklara neden oldu. Kalyon, Rolis ve Cengiz İnşaat'ın ortaklaşa yaptığı projede, inşaat alanına asılan yazıda, "Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz" ilanı asıldı.

İlanın devamında ise, "Sayın yayalar, Marmaray CR3 projesi Bakırköy istasyonu çalışmaları kapsamında, yaya üst geçidi 120 gün süre ile kapalı kalacaktır. Lütfen her iki yöndeki alternatif yaya geçitlerini kullanınız" denildi.

Alanda 7-8 işçinin çalıştığını gören vatandaşlar, "4 ay gibi kısa bir sürede bu kadar az işçiyle umarım proje biter ve daha uzun süreli mağduriyet yaşamayız" şeklinde konuştu. 

Yapılan asma köprülerin dar oluşu nedeniyle günün her saati insan yoğunluğunun bulunduğu Bakırköy Meydanı'nda, şimdi de karşıya geçme kuyruğu yaşanıyor. Özellikle hafta sonlarında asma köprüyü kullanmak zorunda olan vatandaşlar uzun süre kuyrukta bekliyor. Adım adım ilerleyen insanlar, bazen kendilerini geçmeye çalışanlarla da tartışıyor. 

Sibel GÜLERSÖYLER / ÖZEL HABER