Başakşehir Belediyesi, uydu kent olarak kurulan Bahçeşehir'in en nadide yeşil alanlarından biri olan Gölet bölgesini imara açtıktan sonra, yürüyüş parkurunu da vatandaşlara kapattı. Mülkiyetinde bulunan Gölet bölgesini inşaata açarak betona teslim eden Başakşehir Belediyesi, tartışmalı inşaatı sürdürürken vatandaşların yürüyüş alanı olarak kullandığı parkuru, "düzenleme" gerekçesiyle kullanıma kapattı.

GERİ DÖNDÜLER

Bahçeşehir Gölet Bölgesi'nde vatandaşların yürüyüş yaptıkları parkurun kapatıldığı ortaya çıktı. Yürüyüş yapmak için giden vatandaşlar ise geri dönmek zorunda kaldı. Bahçeşehirlilerin betonlaşmaması için uzun yıllar mücadele verdiği Gölet Bölgesi'nde son olarak vatandaşların yıllardır yürüyüş yaptıkları parkur kapatıldı. Mülkiyeti Başakşehir Belediyesi'ne ait olan ve 13 bin 500 metrekarelik alanı kapsayan Bahçeşehir Gölet Bölgesi'nde ise çalışmalar mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam etmiş sonrasında ise İstanbul 6. İdare Mahkemesi kararı bozarak halihazırda ilerleyen inşaatın devam etmesine karar vermişti.

BARİKAT KONULDU

Yürüyüş yolu parkuru ise barikatlarla kapatılarak üzerine, "Bahçeşehir 1. Kısım park ve çevresi peyzaj düzenleme işi kapsamında Eşkinoz Deresi ve çevresi yağmur suyu kanal imalatı çalışması yapılacaktır. Yürüyüş yolu çalışma sonrası yenilenecek ve hizmete açılacaktır" tabelası asıldı. Ancak çalışmaların ne zaman biteceğine dair bilgilendirici bir not paylaşılmadı. Konu ile ilgili Başakşehir Belediyesi'ni arayan vatandaşlar, "Konu hakkında bilgimiz yok" cevabını aldı. Bir süre sonra alana gelen 

BÜYÜK BÖLÜMÜ GİTTİ

Bahçeşehirliler Derneği Başkanı Uğur Barış Karabulut konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada,"Bahçeşehirlilerin yıllardır yürüyüş yaptıkları parkur kapatıldı. Üzerinde ise Eşkinoz Deresi ve çevresi kapsamında biriken yağmur suyu imalatı yapılacağı ve sonrasında hizmete açılacağı yazıyor. Çalışmaların ne zaman biteceğine dair bilgilendirici bir tabela yok. Bizler de Bahçeşehirliler olarak parkurun yeniden açılacağı konusunda endişeliyiz. Bu alan bir inşaat firması tarafından 107 dükkan yapılmak üzere 3. şahıslara satıldı. Defalarca yürütmeyi durdurma kararı almamıza rağmen inşaat devam etti. 2009 yılında ise burada bir sel felaketi yaşandı, hayatını kaybeden insanlar oldu. Planlarda spor alanı olan yerde bizler için şu an sadece 500 metrelik yürüyüş yolu kaldı. Konunun takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Sibel Gülersöyler