Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilçe halkı ’Unutmadık, Unutturmayacağız’sloganıyla meydanlarda nöbete başladı. 15 Temmuz Darbe Girişiminin birinci yıl dönümü sebebiyle düzenlenen etkinliklerde Bağcılar’ın değişik noktalarında buluşan üzerlerinde ’15 Temmuz 2016’yazılı tişörtler bulunan on binlerce ilçe sakini, meşale ve Türk bayrakları eşliğinde Bağcılar Kirazlı Metrosu Etkinlik Alanına kadar yürüdü. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mehter Takımının verdiği konserle başladı.

TANKLAR GEÇEMEDİ

Bağcılar’ın 15 Temmuz’un ardından 27 gün boyunca en heyecanlı semtlerden biri olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Vatandaşlarımız çok vefalıdır. Darbe gecesi havalimanı başta olmak üzere birçok noktada mücadele verdiler. Biz o gece Bağcılar’a tank sokmadık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı verdiğinde vatandaşlarımız 24 saat nöbet tuttu. Böyle bir millet o heyecanla yıl dönümünü bekliyordu diye konuştu.

HALKIN DİRİLİŞİDİR

Alanda nöbet tutan vatandaşlardan Gülümser Almaz, 15 Temmuz benim için büyük ihanet ve büyük cesarettir. Halkın dirilişidir. Birlik ve beraberliğin sesidir 15 Temmuz. Asla unutmayalım, unutturmayalım dedi. Diğer bir ilçe sakini Asuman Zirek ise, 15 Temmuz denilince aklıma koynumuzdaki beslediğimiz yılanların ihaneti geliyor. Milletimizin uyanışıdır. Rabbim bir daha bize darbe yaşatmasın. Bir daha darbe yaşarsak, Allah’ın izniyle hiç kimse bu vatana göz dikemez diye konuştu. 15 Temmuz meydan nöbetleri boyunca Bağcılar Etkinlik Alanında kurulan platoda her akşam ’Çizmeyi Aşanların Hikâyesi’ve 3 boyutlu tiyatro canlandırması yapılacak.

MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ

Bağcılar’da 15 Temmuz darbe ihanetinin yıldönümünde 4 gün sürecek etkinlikler, Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile vatandaşların ellerinde bayraklar ve meşalelerle Kirazlı Metro Meydanı’na yaptığı yürüyüşle başladı. Çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile 15 Temmuz şehitleri için yürüdü. Kirazlı Metrosu etkinlik alanına gelinmesinin ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Konuşmalarla devam eden etkinlikte ’Çizgiyi Aşanların Hikayesi’adlı tiyatroda 15 Temmuz gecesi canlandırıldı.

'SADECE DARBE DEİL BİR İŞGAL GİRİŞİMİYDİ'

Etkinlikler hakkında bilgi veren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “15 Temmuz’un yıl dönümündeyiz. 15 Temmuz’da yaşadığımız heyecanı, o gece milletimizin dik duruşunu bugün de aynen daha da heyecanlı bir şekilde görmekten mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tabii ki 15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değil; darbeden öte bir işgal girişimiydi. Özellikle sınırların kontrollerinin kaldırılmış olması ve bu milletin silahıyla, topuyla tankıyla tüfeğiyle milletine saldırılmış olması bu milletin tarihte hiçbir millete görmeyeceği kendi içinden çıkmış hain Fetullahçı Terör Örgütü teröristlerinin yapmış olduğu o girişim milletin göğsünde patladı. Menderese 1960’da sahip çıkamamanın yıllardır acısı yaşayan millet, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanına, ülkesine vatanına, milletine, bayrağına, ezanına sahip çıktı. İnşallah gelecek nesillerin bir daha 15 Temmuzlar yaşamaması adına da vatanına, milletine faydalı nesiller yetiştirmek ve gelecek nesillere de 15 Temmuz’u iyi bir şekilde anlatmak zorundayız” dedi. Etkinliklere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Başkan Çağırıcı, “1 hafta boyunca 16 Temmuz sabahına kadar etkinliklerimiz olacak. Plato oluşturduk. Kirazlı Metro İstasyonumuzda İnşallah her akşam orada canlandırmalar yapılacak. Konuşmacılar olacak ve 15 Temmuz gecesi de başkomutanımızın talimatıyla milletimizle devam edeceğiz. Bağcılar 15 Temmuz’da 27 gün boyunca Türkiye’de en heyecanlı merkezlerden bir tanesiydi. Bağcılarlı insanımız gerçekten çok vefalı insanlar. O gece hava alanı başta olmak üzere birçok noktalarda mücadele veren yine Bağcılarlı hemşehrilerimizdi. Böyle bir millet o heyecanla yıl dönümünü bekliyordu demek ki” ifadelerini kullandı. Vatandaşlar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ne zaman’nöbeti sonlandırın’derse o zamana kadar nöbetleri sürdüreceklerini söyledi.