Anadolu'nun gönül sultanlarından Hüseyin Hilmi Işık Esenler'de anıldı. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Işık'ın kendisine tarih şuuru, geçmişe vefa ve istikameti hatırlattığını söyledi. Esenler Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anadolu'yu Mayalayanlar programında gönül sultanlarından Hüseyin Hilmi Işık Esenler'de anıldı. TGRT Haber tarafından canlı yayınlanan programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Hüseyin Hilmi Işık'ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.

HAYAT FELSEFESİ

Hüseyin Hilmi Işık deyince aklına üç şey geldiğini söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Hocamızın adını andığımızda aklıma tarih şuuru, geçmişe vefa ve istikamet geliyor. Kendisinin üç cümlesi çok önemlidir. 'Müslüman o kimsedir ki, bir dakika dahi bir yerde kalsa o gittiği her yerde iz bırakır' sözüyle hayat felsefesi açısından her anı dolu geçirmemizi tavsiye ediyor. Yine 'Osmanlı olmasaydı, bu topraklarda ehl-i sünnet olmazdı" sözü bize bir kez daha tarihimizle gurur duymamızı hatırlatıyor. Bir diğer sözü, 'En büyük keramet, istikamet üzere olmaktır' cümlesi de hayat felsefesi açısından çok önemlidir" diye konuştu.

'BÜYÜK ANLAMI VAR'

Başkan Göksu, Hüseyin Hilmi Işık'ın kendisi için büyük anlam ifade ettiğini şu sözlerle dile getirdi: "Tarih bağı, gelecek yönü olan ve iç dünyası temiz insanlarla muhabbet bağı kurarsınız. Hüseyin Hilmi Işık da bu topraklarda bu üç temel bağı kurmaya gayret etmiş bir emek işçisidir ve yetiştirdiği insanlara ışık olmuştur."

DAKİKASI BİLE DOLUYDU

Programda Hüseyin Hilmi Işık'ı Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı anlattı. Ayvallı, Hüseyin Hilmi Işık'ın ömrünün her anını dolu dolu geçirdiğini belirterek, "O, hakiki bir tevazuya sahipti. Ailesinden tam bir Osmanlı terbiyesi almıştı. Zamana dikkat ederdi. Bir dakikasını bile boş geçirmezdi. Her gittiği okuldan birincilikle mezun olmuş, özellikle kimya alanındaki buluş ve başarılarıyla tüm dünyadan tebrik almıştır. Çok sayıda imanlı genç yetiştirmiştir. O gençlerden bazıları şimdi devletin önemli kademelerinde hizmet etmektedirler" şeklinde konuştu.
Gecenin sonunda Grup Genç, Esenlerlilere bir konser verdi. Sevilen grup, seslendirdikleri "Şehitler Ölmez" şarkısıyla dinleyenlerden büyük alkış aldı.

ADIYAMANLILAR İFTARDA BULUŞTU

Esenler Belediyesi'nin düzenlediği Şehir İftarları'nda hemşehrileriyle birlikte iftar yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Adıyamanlıların Anadolu'nun çok önemli bütünleştirici unsuru olduğunu söyledi. Anadolu'nun kardeşliğini ve bereketini İstanbul'a taşıyan Şehir İftarları, bu kez Adıyamanlıları bir araya getirdi. Esenler Belediyesi ile Esenler Adıyamanlılar Derneği'nin Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde birlikte düzenlediği iftar programına; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ramazan Aksoy, Esenler Adıyamanlılar Dernek Başkanı Yusuf Çiçek, Esenler Adıyamanlılar Derneği Kurucu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda Adıyamanlı katıldı.

İftarın ardından hemşehrilerine hitap eden Başkan Göksu, bu iftarlarda şehirlerin tanış olduğunu ve kaynaştığını belirterek "En önemlisi de birbirini anlamaya çalışıyor" dedi. Göksu, "Adıyamanlılar olarak bizler, Anadolu'nun çok önemli harcıyız, çok önemli bütünleştirici unsuruyuz.  Doğduğumuz yeri unutmadığımız gibi doyduğumuz yere de vefamızı göstereceğiz. Ayrıca kültürümüzü çocuklarımıza,  gelecek nesillere öğreteceğiz" diye konuştu. Konuklara yöresel lezzetlerin de ikram edildiği iftar programı, dualarla sona erdi.

Recep Demircan