İstanbul'un en büyük şehir parkı olarak hizmete giren Bayrampaşa'daki Adapark, sık sık kavgalara sahne olmasının ardından bayramın ikinci gün Hakan Balata isimli gencin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından hedefe oturdu. Parkın "suç yuvası" olduğunu ileri süren vatandaşlar, "Adapark kapatılsın" diyerek Chenge.org'ta imza kampanyası başlattı.

LUNAPARKTAN ŞİKAYET YAĞIYOR

Adapark'ta son dönemde kavgalar, hırsızlık ve uyuşturucu madde satışı da yaşandığını belirten semt sakinlerinin en fazla şikayetçi olduğu yer ise parkın içinde faaliyet gösteren lunapark. Bazı vatandaşlar ise, parkın kapatılmasını inşaat lobisinin istediğini belirterek, "Park sıkı denetime alınmalı, lunapark ıslah edilmeli. Park kapatılmamalı" diyor.

Parktaki olayların ardından başlatılan imza kampanyasına destek verenler olduğu gibi, parkın kapatılmasını özellikle inşaat lobisinin istediği de iddia ediliyor. Bölgede yaptığımız araştırmada, bölgenin en büyük yeşil alanının inşaat lobisinin iştahını kabarttığını, parkın atıl hale gelmesiyle bu bölgenin yapılaşmaya açılarak büyük rant elde edileceğini belirten semt sakinleri "Parkın güvenli hale getirilmesi mümkünken, kapatılmasını istemek mantıksız bir talep" diyor. Parktaki lunapark ile bazı kafeteryaların yaşanan olayların odağında yer aldığını belirten çevre sakinleri, "Adapark'ta çalışan herkesin güvenlik soruşturması yapılmış olmalı ve sık sık kontrolleri yapılmalı. Polisin parkta uygulama başlatması da caydırıcı olacaktır. Meydanı boş bulan suça yatkın kişilerin burayı tercih etmesi önlenebilir. Eğer emniyet şüpheli şahıslar üzerinde Adapark içerisinde sık sık Genel Bilgi Taraması uygulaması yapsa ve üst aramasından geçirse bu kadar olay olmaz" diyerek parkın ıslah edilmesi gerektiğini söylüyor. Konuştuğumuz şahıslardan hiç birisinin "Olaylar abartılıyor" veya "İddialar asılsız" dememesi ise imza kampanyasını destekleyenleri haklı çıkaran bir durum.

Devrim Karadağ

BAYRAMPAŞA ADAPARK YÖNETİMİNDEN CEVAP VE DÜZELTME METNİ