Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre Korona Virüs vakalarını açıkladı. Toplam 39 ilimizde korona virüs kaynaklı vefat haberleri geldi. Son açıklanan rakamlara göre İstanbul 8.852 vaka, İzmir 853 vaka, Ankara 712 vaka, Konya 584 vaka, Kocaeli 410 vaka, Isparta 268 vaka, Sakarya 207 vaka, Adana 197 vaka, Bursa 135 vaka, Samsun 112 vaka diye devam ediyor. İstanbul’da korona virüs kaynaklı ölümler son açıklanan rakamlara göre maalesef 117 olarak görüldü. İzmir’den 18 vefat haberi gelirken, Kocaeli’de 8, Ankara’da 7 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Bu yazıyı kaleme alana kadar Türkiye genelinde 277 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. İstanbul korona kaynaklı ölümlerin en fazla olduğu ilimiz olarak ön plana çıkıyor. 117 vatandaşımız maalesef yaşamını yitirdi. Peki vaka sayısının ve ölümlerin en fazla olduğu İstanbul’da sokağa çıkma yasağa gelecek mi? Özellikle önümüzdeki 1 haftaya dikkat çekilerek salgının seyrine göre İstanbul’da acil ve zorunlu durumların dışında tüm giriş çıkışların kapatılarak, sokağa çıkma yasağının uygulanması da değerlendiriliyor. Kritik bir haftalık süreçte salgının yayılma hızına bakılarak Bilim Sağlık Kurulu’ndan gelecek rapor ve öneriler doğrultusunda yasağın uygulanabileceği konuşuluyor.

Önümüzdeki 1 hafta çok kritik!!!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından Korona Virüsle mücadelede Nisanın ilk haftasının çok kritik olduğu açıklandı. Bu bağlamda; İçişleri Bakanlığı 30 ilin valilerini uyararak risk durumuna göre sokak, cadde, mahalle, semt veya ilçenin tamamında karantina uygulanması istendi. Salgının seyrine göre İstanbul'da sokağa çıkma yasağının uygulanması gündemde. İstanbul için en azından 1 hafta sokağa çıkma yasağı gelmelidir. İstanbul dünyanın en büyük metropollerinin başında geliyor. Nüfus yoğunluğunu göz önünde bulundurursak yasak gelmeden virüsü kontrol altına almak oldukça güç görünüyor. Dünyanın diğer büyük metropollerinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor bizde neden uygulanmasın. Kişisel OHAL İstanbul için mümkün değil, devletimizi yönetenler bu durumu dikkate alıp sokağa çıkma yasağı getirecektir diye düşünüyorum.

Virüsten mizah üretmek ve virüse meydan okuma!!! (Challenge) 

Korona virüsü sebebiyle evde vakit geçirmek zorundayız, uyarıları dikkate alıp dışarı çıkmıyoruz. Peki evde nasıl vakit geçirilir, ben imkanlar doğrultusunda spor yaparak, kitap okuyarak zaman geçirmeye çalışıyorum. Korona virüs yurdum insanının bir kesimi için ise eğlenceye dönüştürülmüş durumda! Korona besteli karaoke partileri, tuvalet kağıdı sektirme akımı, bu akımı abartıp rövaşataya kalkışanlar v.b birçok çılgınlıklar devam ediyor!!! Bu arada Korona akımını fırsat bilen bir grup burjuva ise olayı en uç noktaya taşımayı başardı!!! Büyükçekmecede bir villada toplanıp korona temalı maskeli balo düzenlediler ! Ancak polis ekipleri evi basarak evdekileri gözaltına aldı. Ne diyelim virüsten mizah üretebilen, virüse meydan okuyup yeni akım çıkarabilen, maskeli balo düzenleyip çılgınlar gibi eğlenebilen yurdum insanımız evde böyle zaman geçirmeyi tercih ediyor! Şu virüs belasını atlatana kadar evde kalsınlar da evdeki tercihleri kendilerini bağlar! Korona belasını hayırlısıyla bir def edelim de sonrasında toplum psikolojisini derinlemesine inceleriz!!!